Superhelden bingo voor een ieder die een te gek superhelden feestje geeft. Het is goed voor de nodige tijd verdrijf en je zal verbaast zijn hoe leuk kinderen dit zullen vinden. Succes gegarandeerd.

Er werd mij gevraagd of ik een bingo kan maken van Superhelden voor een super helden feestje. Nou dat kan ik wel. En omdat ik het zo een leuke bingo vind wilde ik het jou niet ontzeggen. Maak van een superhelden feestje een onvergetelijke. Vanaf een jaar of 4 kunnen kinderen deze bingo zeker spelen. Misschien met een beetje hulp als ze nog iets jonger zijn. En het enigste wat jij er voor moet doen is de superhelden bingo uit te printen. Zo simpel is het.

De superhelden bingo is zo gemaakt dat kleine kinderen er ook aan mee kunnen doen. Door naar de plaatjes te kijken kunnen ze toch zelf of met minimale hulp de gevraagde plaatjes vinden. Hierdoor is het voor alle leeftijden leuk om te spelen. Ook heb ik gedacht aan de meisjes door er een paar heldinnen tussen te plaatsen. En een held kan niet zonder anti held. Ook daar heb ik er een aantal tussen verstopt.

Hoe kan ik aan de superhelden bingo komen?

Wil je een van de kaarten uitprinten klik dan op de onderstaande link van je keuzen. Er zitten twee kaarten op een printable

Print de onderstaande Printable uit met alle superhelden er op

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke super helden bingo kaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen. De super helden bingo kaarten zijn van A4 formaat en dus prima in hoesjes te stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren.

Als het goed is heb je de extra kaarten set uitgeprint. Deze extra kaart knip je uit. Elke vierkant met een afbeelding knip je uit. Ook deze kan geplastificeerd zijn. Doe dat dan wel voordat je het gaat uitknippen. (Op de derde set staat een grote afbeelding. Gebruik het als extra decoratie. Een superhelden bord op tafel of aan de muur. Bedenk er iets leuks mee. Ik moest dit doen omdat ik nog net iets aan ruimte nodig had voor de laatste kaarten.) 

Zorg verder dat je een stiften hebt.  Of white board stiften (hebt als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars.

Super helden bingo gratis te downloaden

Hoe werkt het spel?

De geknipte kaartjes doe je in een doos. Leg hier dan een theedoek overheen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen superhelden bingo kaart.

Uit de doos word een plaatje gepakt zonder te kijken. Deze laat je aan de deelnemers zien. Elk plaatje komt voor en is dus terug te vinden voor de deelnemers. Leg de gebruikte kaarten voor je neer zodat je bij het nakijken precies weet welke je al hebt gehad.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale of verticale lijn vol te maken. Zijn de kinderen al iets groter en weten ze wat diagonaal is dan kan je die optie er aan toe voegen. De middelste vakje met bingo er op is alvast voor je aan gekruist. Die tel je bij de overige vakjes op. Dat scheelt je een vakje in vullen.

De winnaar is de geen die als eerste zijn kaart vol heeft.

Let op: Het kan gebeuren dat er twee of meer tegelijk winnen.

Lees ook eens: superhelden slinger

Op zoek naar meer leuke feest ideeen Kijk dan eens op mijn Pinterest bord.

Superhelden bingo.

Lijkt het je wat de superhelden bingo? Ga jij het gebruiken? Ik ben benieuwd naar je ervaring en hoor dit dan ook graag. Ken jij alle helden? Welke ken jij er?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This