Toen mijn jongste zoon laatst jarig was had hij het thema superhelden. En daar hoort natuurlijk een superhelden welkoms bord voor een verjaardag feestjes bij. Ik had niet heel veel tijd om het te maken dus heel ingewikkeld kon het niet worden. En omdat het na de verjaardag toch de vuilnis in gaat wilde ik er ook niet te veel aandacht aan schenken. Nam niet weg dat het er wel leuk uit moest zien. En zo ontstond dit idee.

De superhelden welkoms bord heb ik gemaakt van voornamelijk spullen die anders toch de vuilnisbak in zou gaan. Ik hou zo er van om iets een tweede leven te geven. En het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf.

Normaal als er een kind van mij jarig is versieren we het hele huis de avond ervoor. Maar dit keer lukte dat niet echt. Het was een drukke week en ook deze avond lag mijn zoon later op bed dan normaal. Ik was te moe om alles te versieren. Wat ik dan ook zou versieren het moest niet te veel tijd en moeite in beslag gaan nemen.

Gelukkig ging hij op zijn verjaardag een dagje weg met opa en oma. Dit gaf mij de kans om het huis om te toveren tot een waar superhelden paleis.

Slingers werden in een hoog tempo gemaakt en ook dit superhelden welkoms bord werd even snel gemaakt. Zonder een duidelijk doel hoe en wat het er uit moest gaan zien begon ik er aan.

Moeilijkheidsgraad:   ☆ 

Tijdsduur: > 30 minuten

Benodigdheden:

 • karton
 • wc rollen
 • gekleurd papier
 • lijm
 • schaar
 • snijmat
 • stanley mes
 • verf
 • kwast

Superhelden welkoms bord voor een verjaardag feestjes. BMelloW.nl

Werkbeschrijving:

 • Teken zo groot mogelijk een wolk op karton
 • knip of snij deze uit
 • Teken 2x nu een wolk met scherpe punten er aan. Ook op karton.
 • knip of snij deze ook uit
 • Verf de kartonnen delen in de gewenste kleuren
 • verf laten drogen

Ondertussen:

 • Knip een aantal smalle stroken.
 • De wc rol in precies twee gelijke delen doormidden knippen.
 • knip aan allebei de wc rollen de uiteinden in. Ongeveer een cm.
 • vouw de uiteindes naar buiten.
 • Doe dit allemaal nog een keer met een wc rol.

Als de verf droog is:

 • Nu kan je beginnen met het in elkaar zetten er van.
 • Op de wolk plak je in het midden niet al te ver uit elkaar twee halve wc rollen vast.
 • Dit doe je door de naar buiten gevouwen randen van de wc rol in te smeren met lijm.
 • Plak nu een van de anderen kartonnen delen er op vast.
 • Als de twee delen een beetje droog zijn dan kan je hier de smalle stroken op verschillende plekken vast gaan plakken. Vanuit het midden vastplakken.
 • Nu ga je de laatste wc rollen en kartonnen deel er op plakken.

Bord versieren:

 • Ik heb letters thuis die ik als sjablonen gebruik. Ooit een naam slinger gekocht bij de Action. Maar ik ben die letters nooit als slinger gaan gebruiken. Deze gebruik ik als sjablonen. Zo heb ik de naam van mijn zoon kunnen maken aan de hand van deze sjablonen.
 • nadat ik de naam er op had geplakt vond ik het nog wat missen. De cijfer 9 moest er ook nog bij. En zo was het compleet.
 • De superhelden welkoms bord is nu af.

De welkoms bord:

Deze superhelden welkoms bord kan je uiteraard ook in andere thema’s maken. Verander de kleur en de vorm hier en daar wat. En het is passend bij de thema van jouw keuze.

Ik hoop dat de uitleg duidelijk was. Zo niet en heb je vragen stel ze gerust. Het karton die ik gebruikt hebt is afkomstig van een grote doos. Heb je die nu niet grote vellen gekleurd karton kan uiteraard ook. Dit is wel wat minder stevig. voordeel is wel dat je het meteen in de gewenste kleur hebt en verven niet nodig is.

De superhelden welkoms bord

Is het iets wat je zal maken voor de volgende verjaardagsfeestje? Past dit niet perfect bij het thema superhelden? Is er een thema voor een verjaardag waar jij graag wat meer van wilt zien? Ik hoor het graag?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Superhelden welkoms bord voor een verjaardag feestjes. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This