Tag toen ik 18 was. Het is al weer een aantal jaar geleden. Aangezien ik van de week 40 jaar werd. Maar de grote vraag is dan ook. Wat deed ik toen ik 18 was. Hoe zag mijn leven er toen uit? In deze tag leer je mij als 18 jarige beter kennen.

Een hele tijd geleden werd ik getagd door Marieke van Marieke blogt in de tag toen ik 18 was. De tag is bedacht door Made by Malou. Vergeet haar dan ook niet te noemen als je deze tag wilt overnemen.

In welk jaar was je 18?

1996 Wat klinkt dit lang geleden…

Zat je nog op school? Zo ja wat deed je?

Na twee verschillende scholen gegaan maar kon nergens mijn draai vinden. Ik besloot me uit te schrijven op school en te gaan werken. Bedenken wat ik toch echt wilde qua studie. Tot grote ergernis van mijn moeder.

Werkte je?

Vroeg onafhankelijk zijn dat wilde ik. Dat was me semi gelukt. Ik werkte toen bij de V&D in de Kalverstraat op de begane grond op de tassen afdeling. Super leuke tijd gehad. Vooral tijdens prijzen circus in de gekkenhuis werken was super.

Had je een relatie?

Ik maakte aan het begin van mijn 18de het uit met mijn vriendje en aan het einde van dat zelfde jaar ontmoeten ik een van mijn grote liefdes. Met hem ben ik ook 5 jaar samen geweest.

Wat deed je het liefst in je vrije tijd?

Ik was een echte feest beest. Elk weekend ging ik naar Escape en anders naar festivals. Naar illegale house feesten maar ook naar hardcore feesten. Eigenlijk ademde ik (house) muziek. Maakte niet zo heel veel uit welke genre. Het jaar dat ik mijn gabberinnen look aan de wilgen hing voor een meer gangbare look.

Laat eens een foto zien van toen je  18 jaar was?

Pffft dat wordt graven. Ergens moet ik een foto hebben van mijn in mijn Ausie, Nike airmax, bomber jack en op mijn Gilera. Een echt perfecte foto van hoe ik was. Maar helaas kan ik deze foto niet vinden. Ik heb gewoon niet veel foto’s van dat jaar. En de geen die er zijn kan ik nergens vinden. Dus moeten jullie het maar doen met deze bovenstaande foto. Hier was is nog geen 18. Gemaakt tijdens mijn studie op de mode vakschool. Dit was een body paint opdracht en je moest met een stuk stof en een paar spelden een creatie maken. Helaas niet een al te duidelijke foto.

Wat zijn je leukste herinneringen uit dat jaar?

Mijn 18 verjaardag was toch wel een verjaardag die ik nooit meer zal vergeten. Ik woonde toen niet thuis. Vrienden waren gekomen om het goed te vieren. Ik kan me de ochtend er na nog goed herinneren. Ik kwam mijn bed uit en in de woonkamer lagen vrienden knock out op de bank en vloer. Was een goed feestje.

Maar ook de festivals en andere feesten. Ik ben zo blij dat ik het begin van het hele festival en house gebeuren heb mogen mee maken. Het ontstaan er van. Blijft een geweldige tijd.

Het jaar waarin ik maar liefst twee tatoeages op een dag liet zetten. Ook dat vond mijn moeder maar niks. 

Zijn er dingen die je anders had gedaan als je ze over kon doen?

Ja ik zou veel eerder terug naar school zijn gegaan. Ik had dat vriendje vele maanden eerder de laan uit moeten sturen. Het eindigde nogal vervelend. Maar ook geld opzij zetten. Ik werkte veel maar gaf alles ook weer direct uit aan feesten en kleding.

Als je een dag terug in de tijd zou mogen en weer 18 jaar zou zijn, wat zou je dan doen?

Eigenlijk  verwoord ik het hierboven al een beetje.

Wat zou je willen zeggen tegen je 18 jarige zelf?

Ga terug naar school. Volg hierin je hart. Die heeft het juist. Luister niet naar wat andere vinden van je school keuzen. Jij moet het doen.

Doordat ik vanaf mijn 12de al te horen kreeg dat mijn beroepen test maar belachelijk was ben ik dat ook gaan geloven. Dit waren leraren die mijn droom belachelijk maakte. Ik ben toen voor mijn tweede keuzen gegaan. Dit resulteerde in vroegtijdig school verlaten. Zoekende.. Nu weet ik eigenlijk pas wat ik echt wil. En dat had perfect aangesloten bij mijn beroepen test toen de tijd.

Lees ook eens: Wat wilde ik vroeger worden. En misschien nog steeds worden.

Wanneer was jij 18 jaar? En wat zou jij graag nog eens over doen of juist niet?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pin It on Pinterest

Share This