Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; vormen. Met dit thema wil ik al een tijdje wat maken, maar besloot er mee te wachten tot nu. Tekenen met vormen een aantal ideeën voor hele kleine kinderen tot pubers.

Tekenen met vormen. Doe jij dat wel eens? Ik ga je een aantal ideeen mee geven. Think outside the box. En teken eens op een andere manier. Leer kinderen en wie weet je zelf ook om anders te denken.

Tekenen met vormen

Lees ook eens: Pointillisme, Schildertechniek leren aan kinderen.

Met vormen iets maken

De eerste opdracht is vooral geschikt voor kleine kinderen.

Laat ze met vormen iets namaken of uit het hoofd. In dit geval maakte ik een slak en een gezicht. Uiteraard kan je alles maken wat je maar wilt. Gebruik je fantasie en je zal verbaast zijn wat er allemaal mee gemaakt kan worden. Een beer, huis, hond of kat. Alles is mogelijk. Zelfs jezelf na tekenen. Kijken hoe je er dan uit komt te zien als je alleen maar met cirkels, driehoeken en vierkanten kan werken.

Voor de wat oudere kinderen kan je de voor gemaakte vormen weg laten. Zij moeten het direct tekenen. Denk hierbij aan het werk van Kandinsky of Mondriaan

Tekenen met vormen herhalen van vormen

Herhalen

Eigenlijk heel simpel. Maak de vormen steeds een stukje moeilijker. Herhaal een vorm of patroon en laat je kind het herhalen.

Maak een rij voor je kind en laat je kind het nogmaals zelf na maken.

Voor grotere kinderen kan je bijvoorbeeld vragen een driehoek te herhalen. Zo leren ze een liniaal goed te gebruiken. Uitmeten van de vormen. 

Tekenen met vormen herhalen van vormen

Tetris

Het spel Tetris wie is er niet groot mee geworden. Vormen in elkaar laten vallen tot je een rij vol had. Je kan je kind de opdracht geven om hetzelfde te doen met vormen. Niet een rij maar een hele bladzijde. Dat is best een uitdaging en zal hun ruimtelijke inzicht verbeteren.

Dit is een uitdaging voor groot en klein. Dit kan je uiteraard ook laten tekenen. Sommige vormen zullen niet makkelijk zijn om na te tekenen. De 6 hoek vraagt om heel nauwkeurig meetwerk. Een sjabloon maken kan in dit geval handig zijn.

Ik denk dat je kind hier wel even zoet mee is en de nodige dagen in de herfstvakantie wel gevuld kunnen worden.

Lees ook eens: 52 dingen te doen in de herfstvakantie

Hoe maak je de vormen?

Je kan de vormen uit gekleurd papier maken. Met wat meetwerk kan je de vormen vast wel maken. Bewaar ze in een doos en je kind kan steeds op nieuw weer mooie creaties maken.

Na het zien van de digitale prints kan ik het natuurlijk niet laten om ze aan je cadeau te geven. Hieronder vind je al de vormen terug. Het zijn 11 bladzijdes in totaal. Heb je van een vorm meer nodig dan kan je uiteraard die specifieke bladzijde nogmaals uitprinten. Het enigste wat je moet doen is het uitprinten en knippen. Vooral dat uitknippen is een klus maar daarna goed voor veel plezier.

Tekenen met vormen Diverse technieken voor grote en kleine kinderen

Hier onder kan je de vormen uitprinten:

Tip:

  • Print het uit op stevig papier, of plak het op stevig papier en knip het dan uit. In plaats van eenmalig gebruik is het nu goed om steeds andere figuren te maken. Als je het maar voor een keer wilt gebruiken dan hoeft dit uiteraard niet. Het oppakken en het kunstwerk tentoonstellen is ook een optie.
  • Teken zelf de vormen een keer na op stevig papier en knip ze uit. Gebruik ze dan als sjablonen.

Is dit iets wat jij met je kind gaat maken? Print jij het uit of zijn jouw kinderen al groot genoeg om het zelf te tekenen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

Pin It on Pinterest

Share This