0 In Film en uitgaan tips

Theater voorstellingen een leuk dagje uit.

Theater voorstellingen een leuk dagje uit. BMelloW.nl.

Het is vandaag de Internationale Theaterdag (World Theatre Day) Dit is een jaarlijks terugkerende dag en valt op 27 maart. Over de hele wereld wordt op deze dag speciale voorstellingen georganiseerd. Helaas doet Nederland er niet zo veel mee.

Waarom ik er dan toch aandacht aan schenk. Persoonlijk ben ik gek op de theater. Of het nu een musical is of een goed theater stuk. Dat maakt mij niet zo veel uit. En als ik via mijn blog een paar mensen warm kan maken voor een theater voorstelling dan is mijn missie geslaagd.

Ik zet voor jou een aantal theater voorstellingen op een rij. Voorstellingen die voor een groot publiek leuk zijn. Ook al ben je geen theater liefhebber. Deze theater voorstellingen zal je zeker leuk gaan vinden. En wie weet jou bekeren tot een theater liefhebber. En voor de liefhebbers zijn ze uiteraard heerlijk kijk voer.

Theater voorstellingen voor jong en oud.

De marathon

Als de gelijknamige film hebt gezien dan weet je al waar deze voorstelling over gaat. Zo niet.

Ontroerend verhaal vol humor met nieuwe muziek van Thomas Acda. Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met het consumeren van bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish. Bron: De la mar theater.

Deze voorstelling gaat het land door. Hou dus de theater bij jou in de buurt in de gaten.

Watskeburt?! de musical.

Een anarchistisch hiphopsprookje met de taal, humor en muziek van De Jeugd van Tegenwoordig. Vergeet alles wat je denkt te weten over musical. Vergeet sowieso alles wat je ooit gehoord hebt over theater, want dit wordt een knettergekke theatertrip met De Jeugd van Tegenwoordig. Watskeburt?! – De Musical is een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassenen. Gooi Monty Python, de Muppets, South Park en The Wizard of Oz in de blender en mix er de tegendraadse, grappige en supercatchy hits van De Jeugd doorheen. U weet wel, nummers als Sterrenstof, Get Spanish, Manon en natuurlijk Watskeburt?!, waarmee deze Amsterdamse gasten zich tien jaar geleden met een oerknal op de kaart zetten. Bron; De la mar theater.

Deze voorstelling gaat het land door. Hou dus de theater bij jou in de buurt in de gaten.

Hendrik IV -ongeschikt voor kinderen

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Maar dan komt de vrouw van  Het Bureau het theater binnen met een ernstigwoeste blik. Ze legt de voorstelling stil. Dit verhaal is volgens haar ongeschikt voor de jonge kinderen in het publiek. Er zijn al klachten binnengekomen van ongeruste ouders.

Met het wetboek onder haar arm waarin alle kijkregels staan, begint ze hele scènes te schrappen en af te plakken. De koning en zijn personeel komen in opstand, zo blijft er niets meer over van het koninkrijk en ook niet van het toneelstuk. Het censureren stopt. En dan wordt samen met de kinderen bepaald wat wel en wat niet geschikt is voor kinderen. Bron: Stip productie.

Deze theater voorstelling gaat het land door. Hou dus de theater bij jou in de buurt in de gaten.

GVR

Meesterpoppenspeelster brengt Roald Dahls wonderlijke wereld tot leven. Ila van der Pouw maakt prachtige voorstellingen met levensgrote, karaktervolle poppen. Dit keer speelt ze Roald Dahls meesterwerk ‘De Grote Vriendelijke Reus’. We zien hoe de GVR de kleine Sofie uit een weeshuis haalt en meeneemt naar zijn grot. Sofie overwint haar angst voor de reus en stapt vol verwondering de wereld van de GVR in, een wereld vol snoskommers, frotskottels, flitspoppers en trollenknoppers. Maar er liggen ook gevaren op de loer. Bron: Stadsschouburg Utrecht.

Deze voorstelling gaat het land door. Hou dus de theater bij jou in de buurt in de gaten.

Peppa pig – de grote plons

Speciaal voor de allerkleinste een leuke voorstelling na het gelijknamige tv serie.

Peppa Pig is een vrolijk varkentje dat houdt van spelletjes spelen en heerlijk plonzen in de modder. Ze is dagelijks te zien op TV bij Nickelodeon en nu dus ook in het theater met haar eigen familiemusical. In ‘De Grote Plons!’ beleven Peppa en haar vriendjes de vrolijkste avonturen.

Het heeft geregend en overal liggen grote modderplassen. Laat dat nou precies zijn waar varkentjes van houden. De super schattige handpoppen, kleurrijke decors en gezellige meezingliedjes maken de voorstelling tot één groot feest voor iedereen vanaf 2 jaar.

Na de voorstelling komt Peppa natuurlijk nog naar de foyer voor een foto. Dus pak je laarzen en maak samen met Peppa een Grote Plons! Bron: Eventim

Deze voorstelling gaat het land door. Hou dus de theater bij jou in de buurt in de gaten.

The bodyguard.

De gelijknamige film is al weer een tijdje op de planken te zien als musical. Maar in juli gaat deze musical er toch echt mee stoppen. Dus als je het nog wilt zien, wacht dan niet te lang.

The Bodyguard vertelt het spannende verhaal van een verboden, onmogelijk liefde tussen een superster en haar bodyguard. Bron: Eventim

Deze theater voorstelling is te zien in het Beatrix theater in Utrecht.

Amsterdamse bos theater

Ten slotte heb ik nog een tip voor iedereen die in de omgeving van Amsterdam woont of het geen probleem vindt om er een keer naar toe te gaan. In de zomer maanden speelt er altijd een geweldig theater voorstelling in het Amsterdamse bos theater. Ergens afgelegen in dit prachtige bos. Is een theater in het buitenlucht. Neem je picknick mand mee met lekkers. En een dekentje aangezien de avonden best kunnen afkoelen. Maar ik garandeer je dat je het een fantastische ervaring zult vinden. Ik ben verkocht en ga elk jaar wel een keer kijken.

Je kan er komen met fiets en auto dus dat kan het probleem niet zijn. Hou de site in de gaten voor actuele informatie. En vergeet de weerberichten niet in de gaten te houden. Bij mooi weer is het vaak zo uitverkocht en bestel dus tijdig je kaarten.

Amsterdamse bos theater voorstelling 2017

Terwijl ik dit bericht al had geschreven werd er bekend gemaakt door het Amsterdamse bos theater dat het voor de komende vier jaar gaat samenwerken met het Stadsschouwburg Amsterdam. Ook maakten ze bekend waar de voorstelling van dit jaar over gaat.

Het toneelstuk gaat over Julius Caesar.

Shakespeare schreef een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om democratische waarden te verdedigen; tegen elke prijs.

Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang? Bron: Amsterdamsebos.nl

Dit was mijn Theater voorstellingen overzicht voor nu. Ik hoop dat je een keer een kijkje zult nemen in een theater. Het is een heerlijk dagje uit. En met de voorstellingen die ik voor je hebt opgesomd zullen jou kinderen zich zeker vermaken. En zit er voor een ieder wat tussen.

Ga jij regelmatig naar theater voorstellingen? En zo niet waarom niet? Heb jij voor mij misschien een tip, een must see theater stuk.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Theater voorstellingen, een leuk dagje uit. Met een must see overzicht. BMelloW

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply