0 In Bullet journal/ DIY

Tip en tricks die je helpen om jouw bujo te optimaliseren.

Tip en tricks die mij helpen om mijn bujo te optimaliseren. BMelloW.nl

Tip en tricks die mij helpen om mijn bujo te optimaliseren. Dingen die mij helpen alles uit mijn bujo te halen. Op mijn zoektocht naar het optimaliseren van mijn bujo heb ik wel een aantal handige tricks die mij helpen. En deze deel ik vandaag met jou.

Mijn week is zo raar verlopen dat ik niet toe ben gekomen om de DIY’s van deze week te maken. Hier ga ik vandaag mee aan de slag en zal later volgen. Hopelijk vanavond nog eentje. 3Maar omdat ik deze maand nog niks heb geschreven over mijn Bullet journal leek het mij een perfecte gelegenheid om hier wat over te schrijven.

Over mijn ontdekkingsreis die ik aan het maken ben als het gaat om mijn bullet journal heb ik nog veel uit te proberen. Nog steeds ben ik zoekende. En de perfectionist in mij zal altijd blijven zoeken naar een betere versie. Wel leert mijn bujo om mijn perfectie los te laten. Dit lukt op sommige dagen beter dan andere. Herkenbaar?

Vandaag deel ik een paar tips en tricks die zeker zullen helpen bij het optimaliseren van je bujo.

Tricks:

#1 paperclips

 • Of je het nu gebruikt om een leuke foto, tekening of een belangrijke papier werk tussen te klemmen. Het is ook perfect om specifieke bladzijdes aan te duiden. Zo heb ik er een stuk washi tape aan vast gemaakt waardoor het nog duidelijker zichtbaar wordt. De paperclips zitten op een bladzijdes die ik elke dag gebruikt en daardoor makkelijker kan vinden.

Tip en tricks die je helpen om jouw bujo te optimaliseren. tabbladen BMelloW.nl

 

#2 tabbladen.

 • Ik heb witte stickervellen gebruikt deze in tweeën geknipt. Met een mooie kleurtje ingekleurd en daarna er eventueel een tekst op geschreven. In een bujo heb ik met kleur gewerkt in de andere is het niet nodig.
 • De kleuren tabs geven zorgen dat ik in mijn index snel kan zien welke kleur iets is en dat helpt makkelijk via tabbladen het te vinden. Dit hoeft natuurlijk niet. Maar ik werk met twee bujo’s en dat maakt dingen vinden makkelijker.
 • Geen zin om tabbladen te kopen. Je kan ze kant en klaar kopen bij ome Ali. ( althans dat zie ik in facebook groepen voorbij komen)
 • Geen tabbladen maar toch de maanden of thema’s onderscheiden. Met een leuke washi tape kom je ook een heel eind.

Tip en tricks die je helpen om jouw bujo te optimaliseren. vakjes BMelloW.nl

#3 vakjes

 • Achter in mijn bujo’s heb ik een vakje gemaakt waar ik losse papier kan stoppen. Dit zijn meestal papieren die belangrijk zijn. Maar ook tekeningen en stickers.
 • Niet zo creatief? Een grote envelop er in plakken en het effect is het zelfde.

Tip en tricks die je helpen om jouw bujo te optimaliseren. keycord BMelloW.nl

#4 keycord.

 • De korden aan je bujo zijn door mij niet echt in gebruik. Heel weinig gebruik maak ik er van. Een mega key bladzijde heb ik ook niet in mijn bullet. Maar een aantal key’s zijn wel handig ( al weet ik ze uit mijn hoofd). Via een keycord heb ik beide onderdelen gecombineerd. Nu kan ik altijd zien welke key ik nodig hebt zonder mijn hele bujo door te bladeren. Een duidelijke en makkelijke overzicht die ik er ten alle tijden bij kan pakken.

#5 sticky notes

 • Altijd handig. Zeker als je dingen niet vast wil leggen maar nog flexibel wil kunnen indelen. Je boodschappenlijst of wat dan ook. Alles wat niet definitief in je Bujo opgeschreven hoeft te worden maar wel belangrijk genoeg is om te onthouden. Ik gebruik ze ook vaak op dagen dat ik een toevoeging heb over een bepaalde afspraak. Maar daar geen plek meer voor hebt.
 • Ook schrijf ik in deze drukke maand mijn blog berichten op sticky notes en voeg ze op de dag dat ik het over dit onderwerp wilt hebben. Maar als het toch niet uitkomt kan ik het zo verschuiven zonder dat ik alles weer moet doorkrassen in mijn bujo.

Tips:

#6 Boekje

 • Ondanks dat ik al weer even een bujo hebt ben ik laats een boekje gaan kopen waar alles wat je moet weten over een bujo in staat. Een echte aanrader. Als ik dit boekje had gehad voordat ik aan de slag ging had ik heel wat “fouten” minder gemaakt. Er zijn verschillende boekjes te koop. Ik heb de Mijn bullet journal crash course deze kan ik zeker aanraden.

#7 pennentest bladzijden

 • Ik heb het al eens eerder gezegd maar ik kan het niet genoeg zeggen. Pennen en stiften test ze voordat je er uitgebreid mee aan de slag ga in je bullet journal.

#8 voorgedrukte ongebruikte bladzijdes

 • In de mus zitten voorgedrukte bladzijdes. Ik lees vaak dat mensen niet weten wat ze er mee aan moeten. Eerlijk gezegd heb ik dat ook een beetje.
 • De index gebruikt niet iedereen. Plak er een leuk stukje papier of washi ape over heen en schrijf eventueel een leuke quote. Denk niet te moeilijk.
 • De wereld kaart. Voor mensen die niet of nauwelijks gereisd hebben kan ik me voorstellen dat je hier niets mee hebt. Wat je wel kan doen is aangeven welke landen je graag zou willen bezoeken. Als je er dan ben geweest kleur je het bijvoorbeeld in het zwart in. Geen reis inspiratie een leuk papiertje er tegen aan en klaar.
 • level 10 life. Ik doe hier niks mee en twijfel heel erg of ik er wel wat mee wil doen. Om die reden heb ik er nog niks mee gedaan. Wil je hier niks mee dan kan je er een Mandela van maken.

# 9 durf

 • Vooral starters vinden het vaak moeilijk om te beginnen. Bang om fouten te maken. Durf gewoon. Wat maakt het uit als het mis gaat. Alleen door fouten te durven maken leer je wat voor jou werkt. Je eerste bujo zal zeker niet je mooiste exemplaar worden. Maar de uitspraak is niet voor niks:

al doende leert men.

Lees ook eens: Eerst bullet journal

Tip en tricks die mij helpen om mijn bujo te optimaliseren. Ik hoop dat je er wat aan hebt. En zo ja welke tip of trick? Heb ij misschien nog een goeie tip of trick?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply