Oud en nieuw met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Je wilt het als volwassenen onderling gezellig hebben. Maar om het als volwassenen gezellig te hebben is het van groot belang dat je kinderen het super gezellig hebben. Maar hoe hou je kinderen tevreden. Vooral met kleine kinderen kan dit later op de avond lastig worden. Ik heb een aantal tips voor jou. Tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw.

Als je woensdag mijn blog hebt gelezen dan heb ik voor jou al een aantal tips gegeven voor een geslaagd  oud en nieuw feest. Omdat ik een aantal tips specifiek hebt voor kinderen dacht ik weet je wat ik ga een blog bericht schrijven speciaal voor kinderen. En zo kwam ik op dit bericht tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw.

Vergeet vooral niet de tips uit mijn vorige bericht. Dat is nu niet anders.

Tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw:

Slapen:

  • Laat jonge kinderen gewoon naar bed gaan. Ben je niet thuis bespreek dan de mogelijkheden om je kind daar te laten slapen. Kleintjes redden het vaak niet een hele avond en worden vervelend en huilerig. Dit wil je echt niet al je een gezellig avond je wilt hebben.
  • Zijn je kinderen al wat ouder maar is het ook voor hun nog moeilijk om het de hele avond vol te houden. Laat ze dan op een normale tijd naar bed gaan of een middagdutje houden. Leg ze uit waarom. En als je het in de avond doet. Spreek met ze af dat je ze wakker maakt om een bepaalde tijd. Zodat ze het vuurwerk niet hoeven te missen.

Eten:

  • Zorg er voor dat er voor de kinderen genoeg drinken en eten aanwezig is. Plaats kannen of flessen klaar gevuld met limonade zodat ze dit eventueel zelf kunnen pakken. Zorg er ook voor dat er genoeg lekkers voor hun is. Dingetjes die zij lekker vinden. En pas op met te veel zoette dingen. Niet alleen creëer je stuiterballen maar ook misselijke kinderen. Hoe je dit gedoseerd kan geven. Maak zakjes met een tijd er op. Bijvoorbeeld elk heel uur mogen ze een verrassingszakje pakken. Daar zit dan iets in. Een snoepje, mini speeltje wat jij dan ook maar kan verzinnen. Zo hou je het snoepen onder controle maar geef je ze ook iets om naar uit te kijken. De avond houden ze dan beter vol.
  • Vergeet de kinderchampagne niet. Of ze het nu lekker vinden of niet. zij horen er ook bij. En vinden het maar wat leuk om samen met de volwassenen het nieuwe jaar in te knallen.

Spelletjes:

  • Doe spelletjes met ze. Zoals ik in mijn vorige bericht schreef over spelletjes met volwassenen. Je kan kinderen hier prima bij betrekken. Zijn de spelletjes nog te moeilijk voor je kind dan laat je grotere kinderen ze desnoods helpen. Zo leren ze elkaar ook te helpen.
  • Een spelletje wat voor volwassenen ook nog leuk is maar voor kinderen is ring gooien. Je zal wel denken. Ring gooien!!!  Ja Ring gooien!!!  Maar niet zomaar ring gooien. Glow in de dark ring gooien. Hoe maak je dat zelf. Simpel zorg dat je iets hebt of maakt waar je ringen omheen kan gooien. Koop een pakket glow in de dark staven. Die kan je makkelijk rond maken en gebruiken om mee te gooien. Buiten of in een donkere kamer. Ring gooien was nog nooit zo leuk en spannend.
  • Maak van te voren een speurtocht. Dat kan zowel in het huis zich afspelen maar kan natuurlijk ook buiten. Zo breek je de lange avond voor kinderen door een spannende speurtocht.
  • Maak een kindertafel. leg daar een tafelkleed op die ze mogen vol kleuren/ tekenen. Een paar kleurtjes er bij. Eventueel wat bord spelletjes die ze samen kunnen spelen. lol gegarandeerd. Ga op google  opzoek naar kleurplaten die te maken hebben met de feestdagen. print ze uit en leg ze op de tafel voor kinderen om in te kleuren.

Tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw:

Zoals ik in een vorige bericht het ook al over een traditie had. En dan heb ik het over een map, schrift of doos vullen met wensen en doelen voor het aankomend jaar. Voor kinderen kan je een soort gelijk iets maken. En dan heb ik het over een papier waar kinderen wat vragen op invullen en die inleveren. Dit is leuk om te bewaren en zo zie je ze ook veranderen in de jaren. Leuk naslagwerk voor de hele familie. 

Wat doe jij om de kinderen te vermaken met oud en nieuw? Heb jij nog een leuke tip voor mij?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Foto is afkomstig van Pixabay

Pin It on Pinterest

Share This