Tips voor een super leuke en gezellige Picknick. Hier in huis houden we van Picknicken. Zodra het weer het toelaat doen wij het met grote regelmaat. Een bal mee, wat te eten en gaan… Maar hoe doe je dat toch. Een super leuke en gezellige picknick regelen. Zonder te stressen over alles wat er bij komt kijken.

Een spontane picknick, ik hou er van. Nu het mooie weer er toch echt aan lijkt te komen roepen mijn jongens al weer, ‘wanneer gaan we’.  Ik heb er dan ook echt heel veel zin in. Na een veel te lange herfst ( en winter kan je het niet noemen) ben ik blij dat we weer naar buiten kunnen. Bij een gebrek aan een tuin moet je soms creatief zijn. En laat dat voor mij net geen probleem zijn. Al kan ik een echte huismus zijn, ik ben toch echt een buiten mens. De natuur om me heen. Best gek als stadsmeisje. Maar misschien juist daarom heb ik de natuur en het buitenleven zo hard nodig.

Omdat ik een aardig doorgewinterde picknick -ster ben geworden kan ik ook niet meer stressen over een spontane picknickpicknickg deel ik mijn bevindingen met jou. Een picknick organiseren voor je gezin of misschien wel voor vrienden en familie. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn.

Wat heb je nodig:

  • Picknick mand / koeltas
  • bestek
  • borden
  • servetten
  • kleed(en)
  • tupperware om het eten in te bewaren
  • termosfles voor eventueel warme drinken
  • Speelgoed ( bal, badminton racket, en andere buiten speelgoed)

Lees ook eens: 5 leuke uitjes met je kinderen.

Als je het bovenstaande in je bezit hebt dan kan jij en je gezin ook lekker gaan picknicken. Het lijkt heel veel wat je nodig hebt. Ik vind het al met al best mee vallen. Je kan het zo veel maken als je zelf wilt. Meestal heb ik een volle boodschappen tas vol met picknick spullen. Al het bovenstaande zit er dan in.

Tijdstip en dag bepaald de aanpak en gerechten.

Als wij gaan picknicken is dat door de weeks vaak in de avond. In plaats van thuis het avond maal te nuttigen pakken we ons boeltje en gaan er op uit. Meestal blijven we dan wel in de buurt. Als we in het weekend (of andere vrije dag) er de tijd voor kunnen nemen dan is er niks leukers dan vroeg in de middag of eind ochtend al te beginnen. De twee verschillende tijdstippen vraagt wel om een iets andere aanpak, en ander eten.

De picknick en eten:

Bij het avond picknick kan je uiteraard ook kiezen voor de gerechten die je overdag maakt. Maar Persoonlijk wil ik in de avond een goeie maaltijd en liever geen brood. Gedurende dag kan je er voor kiezen om lekkere groentes en fruit mee te nemen. Broodjes, sandwiches en stokbrood. kaasjes, Spiesjes en wraps.

Het avond picknick:

Meestal kook ik dan al vroeg een maaltijd. Een simpele maaltijd zoals een  (pasta) salade of andere maaltijd salade. Maar ook gewoon rijsttafels komen aan bod. Een Indisch gerecht die zich hier uitstekend voor leent is gado gado. Dat is een koude groente gerecht met pindasaus. Met rijst. Kook wat je snel en niet al te ingewikkeld kan maken. Iets wat je makkelijk buiten kan opeten. Iets wat je niet perse warm hoeft te eten. Gerechten die op “kamer”temperatuur ook prima te eten zijn. Eigenlijk maakt het niet zo veel uit wat je allemaal aan eten mee neemt. Ik vind vele kleine hapjes altijd wel zo gezellig. En fruit heel veel fruit. Hou er wel rekening mee dat het in een koeltas/ box moet. Op erg warme dagen zal ik toch oppassen met vlees en vis.

Ga je barbecueën hou hier dan rekening mee. Zorg dat het goed gekoeld is. Liever wacht je niet een hele dag op te barbecueën met vlees en vis in je tas.

Picknick en drinken:

Zorg dat je voor minimaal een liter per persoon aan drinken bij je hebt. Zeker tijdens warme dagen zal deze hoeveelheid gedronken gaan worden. Zorg tevens voor voldoende water. Als je voor alcohol gaat, let er dan wel op dat je de juiste middelen bij je hebt. Een wijnfles met een kurk dop is minder geschikt. Kies je hier wel voor vergeet dan niet de kurkentrekker. Ik spreek uit eigen ervaring.  Persoonlijk ga ik meer voor flessen met een draaidop. Drinkt er niemand wijn behalve jij, kies dan voor een mini fles.

Tip:

Plaats een nacht ervoor een paar liter flessen met water in de vriezer. De hele dag koud water verzekerd.

Lees ook eens: 75 manieren om kinderen bezig te houden

Dit waren mijn tips voor een super leuke en gezellige Picknick. Ga jij wel eens picknicken met je gezin, vrienden en of familie? Zo ja, heb jij misschien nog een tip. En wat vind je van mij gevonden voorwerpen om je Picknick een vrolijk geheel te maken.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Tips voor een super leuke en gezellige Picknick

Pin It on Pinterest

Share This