18 In Film en uitgaan tips

Super leuke tips voor een vader en kind date.

Super leuke tips voor een vader en kind date.

Super leuke tips voor een vader en kind date. Hopelijk hoef ik jou niet het belang van quality time met je kinderen uit te leggen. Het is ook goed om soms als ouder met maar één kind op stap te gaan. Quality time met maar één kind zorgt voor een goeie band. Zeker als je meerdere kinderen hebt is het soms moeilijk om de aandacht te verdelen. En op deze manier krijgt een kind onverdeelde aandacht.

Maar wat is leuk voor een vader om met zijn dochter te gaan doe? Dat vinden veel vaders lastig. Terwijl vaders vaak wel weten wat te doen met hun zoon. Vandaag heb ik een aantal leuke uitjes gezocht. Uitjes speciaal voor een vader om te doen met hun kind(eren). Zowel met een dochter als zoon. Super leuke tips voor een vader en kind date.

Zelf ga ik zo nu en dan met maar één van mijn kinderen op date. En hoe ouder ze worden hoe leuker ik dat eerlijk gezegd vind worden. Je mag steeds meer en de keuzes worden daardoor steeds ruimer. Niet alleen maar de kinderfilms maar ook de spanende actie films mogen nu. Thank god. Maar ook een keertje samen in de achtbaan. Ineens is dat mogelijk.

Super leuke tips voor een vader en kind date.

Een date bedenken met mijn oudste is niet zo moeilijk. Maar om iets te verzinnen voor mijn jongste zoon is een stuk lastiger. Zijn gebrek aan interesse voor de dingen om hem heen, maakt het lastig iets leuks te bedenken. En toch lukt het mij steeds weer. Mijn dochter is nog klein. Zij het het gelukkigst in de natuur en tussen de dieren.

Ik kan dus altijd wel iets verzinnen om te gaan doen met één van mijn kinderen. Maar ik hoor heel vaak om me heen dat ouders niet weten wat ze moeten doen met hun kinderen.

Lees ook eens: Mijn favoriete uitjes met mijn gezin.

Met maar één kind wordt vaak als iets heel erg moeilijks gevonden. Dan moet er namelijk echt gepraat worden met je kind. Interactie aan gegaan worden. En dat is soms best lastig. Helemaal als je als ouder niet zo veel gemeen hebt met je kind. Ondanks dat raad ik je wel aan als ouder om zo nu en dan de moeite te nemen om er met je kinderen maar vooral ook met één van je kinderen er op uit te gaan.

Een date met je kind. En met Vaderdag in mijn achterhoofd heb ik vandaag vooral gekeken wat een vader kan doen. Een beetje out of the box denken misschien wat sommige dates betreft. Maar daardoor niet minder leuk.

Super leuke tips voor een vader en kind date.

#1 Ga de natuur in.

Wat ik zo mooi vind aan ons kikkerlandje is de verschillende seizoenen. En ook al ben ik geen winter type. Toch kan ik de natuur erg waarderen als er een witte deken over de bomen en velden ligt. Een perfect moment om de polder in te gaan. Net als de herfst het mooist tot zijn recht komt in het bos. Elk seizoen is een mooi moment voor een strandwandeling. Is het erg koud dan kleed je je allebei goed warm aan. En na afloop nuttig je samen die overheerlijke warme chocomelk met slagroom. Dat is dan echt genieten.

Lopen is niet alleen heerlijk ontspannen. Maar ook nog eens gezond. Ga de natuur in. Neem een plastic zak mee om samen te gaan zoeken naar eikeltjes, dennenappels of schelpen. Heb je een kind dat van insecten houd. Neem dan een potje mee en ga op zoek naar insecten. Zo is een stuk lopen ineens een stuk interessanter geworden.  Neem bij mooi weer een rugzakje mee met een kleed en iets te eten en te drinken. Het hoeft geen mega picknick te worden maar zo kan je heel eenvoudig een rust moment inlassen. Opblaas bal mee je kan je vast nog wel even vermaken samen.

#2 Klimmuur.

Dit is zeker erg leuk om te gaan doen met wat grotere kinderen. Er zit vast wel een klimmuur bij jouw in de buurt. Google het maar. Kijk wel goed vanaf welke leeftijd het is. Dit kan per klimmuur verschillen.

#3 Indoor skydiven.

Vanaf een jaar of vier kan je het al doen. Een ultiem actief dagje uit. Hoe uniek is dit dan. Ik heb dit nog nooit gedaan. Maar dit staat nog altijd op mijn to do lijst. (Net als echte parachute springen.) Indoor skydiven lijkt mij echt te gek. Je word in een cabine geplaatst samen met nog wat anderen. Door de speciale pakken en de wind dat van onder je komt ga je de lucht in. Je kan nu gewoon salto’s in de lucht maken. Je zweeft als het waren. Het indoor Skydiven zit in Rozendaal. Voor mij niet bepaald in de buurt. Maar met zo een uniek uitje is het toch wel de moeite waard om er een keer naar toe te gaan.

Super leuke tips voor een vader en kind date.

#4 Stoepkrijten.

Ga er buiten lekker voor zitten. Trek je ouwe meuk aan en ga lekker tekenen met je kind. Geef elkaar desnoods opdrachten. Of raad wat de ander tekent. Teken een kasteel of een draak. Versla deze als een echt ridder.  Maak foto’s van elkaar door iets moois te tekenen om de ander heen. Je kan het zo gek nog niet bedenken en je kan het tekenen.

#5 Zandkastelen bouwen.

Of je nu samen in een zandbak gaan bouwen of op het strand. Dat maakt niks uit. Maak een zo mooi mogelijke zandsculptuur. Daag elkaar desnoods uit om iets te bouwen. Je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt. En als je zandsculpturen bouwen zat bent dan kan je altijd nog de Duitser uithangen. Graaf een zo diep en groot mogelijke kuil. Ook goed voor een aantal uur plezier.

Super leuke tips voor een vader en kind date.

Dit was het dan een aantal super leuke tips voor een vader en kind date. Wat vind je van mijn tips? Zijn er vaders die deze tips zullen gaan gebruiken? Of heb je zelf misschien nog een leuke tip voor mij?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Super leuke tips voor een vader en kind date.

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Diana
  26/05/2017 at 08:42

  Het is idd soms heel goed om even bv als kind alleen met je pappa of mamma op stap te gaan. Even leuke dingen doen. Zie het ook veel bij mijn vriendinnen die kinderen hebben. Is zo belangrijk.

  • Reply
   BMelloW
   29/05/2017 at 17:21

   Dat is zeker belangrijk.

 • Reply
  TessaC
  26/05/2017 at 07:41

  Leuke ideeën! En soms zit het leuke in de eenvoud. Zandkastelen bouwen of met stoepkrijt tekenen, dat is toch prachtig! Zet je als ouder ook weer even helemaal uit de waan van de dag lijkt me.

 • Reply
  kim
  25/05/2017 at 13:27

  Leuke tips zeg! Hier een kleine meid die ook 1 keer in de week een papa dochter date heeft. Ze gaan binnenkort voor het eerst saampjes uit eten. Geweldig! Schiet mij te binnen misschien leuk voor jullie, je hebt ergens een dinosaurus park. Ik durf je niet precies te vertellen hoe, wat en waar.. Maar denk dat Google je daar wel mee zou willen helpen 😉 Zo een park is denk de perfecte date voor papa en kind toch?!

  • Reply
   BMelloW
   25/05/2017 at 18:09

   Wat leuk samen uit eten. Dinosaurus park ben ik ooit een keer geweest met school. Erg leuk. En inderdaad ook een erg goeie tip. Was ik helemaal vergeten.

 • Reply
  Kirsten
  25/05/2017 at 05:28

  Leuke tips! Ik kan ook niet wachten totdat ik met de oudste naar bijvoorbeeld Walibi kan! Wat papa regelmatig doet is inderdaad naar de film of een dierentuin!

  • Reply
   BMelloW
   25/05/2017 at 18:06

   Film en dierentuin is altijd goed. Ja Walibi geweldig toch. Over een paar jaar met je mannen.

 • Reply
  Fleur
  24/05/2017 at 21:23

  Leuke tips! Meestal ben ik het die op pad is met de meiden of hij gaat gezellig mee. Stiekem zou ik het wel lekker vinden als hij ze wat vaker mee zou nemen zodat ik het huis even heerlijk voor mijzelf zou hebben 😉

  • Reply
   BMelloW
   24/05/2017 at 21:26

   Daarom schreef ik ook juist dit voor Vaders. Mijn vriend is altijd op pad met de kids als hij thuis is. Heerlijk soms. Kan ik even het huis op oorde maken. Kan ik er heel even van genieten.

 • Reply
  Sandra
  24/05/2017 at 18:36

  Wat een leuke tips! Ken je Jeugdland in Amsterdam Oost? Daar nu wil ik nu naar toe met mijn neefje!

  • Reply
   BMelloW
   24/05/2017 at 19:53

   Nee dat ken ik nog niet. Zal het eens bekijken. Ik kom niet zo vaak meer in Amsterdam oost.

 • Reply
  Jamey
  24/05/2017 at 15:37

  Wat een leuke tips! Ik denk dat mijn vriend als papa heel erg graag een hopelijk toekomstige zoon mee zou willen nemen naar een voetbal wedstrijd!

  • Reply
   BMelloW
   24/05/2017 at 19:52

   Papa’s en voetballen, dat zal vast wel goed komen.

 • Reply
  Chantal
  24/05/2017 at 15:16

  Leuke tips! Ik heb nog geen kinderen maar ik ga ze onthouden.

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  24/05/2017 at 09:13

  Jaaaa, stoepkrijten! Heerlijk. Mag mama toch ook hè?! 😉

  Leuk lijstje

  • Reply
   BMelloW
   24/05/2017 at 19:50

   Ja hoor wij mamma’s mogen dat ook. Juist vaders zouden het vaker moeten doen met hun kinderen.

  Leave a Reply