2 In Kerst/ Persoonlijk

10 goede voornemens.

Top 10 goede voornemens. .BMelloW,nl

Het is weer zo ver. Het nieuwe jaar is begonnen. Ik hoop dat jullie allemaal een fantastische feestdagen hebben gehad. Zijn we weer een beetje bij gekomen? Ik wel.

Met frisse moet het nieuwe jaar in. Een goed begin is het halve werk. En daar gaan dan ook veel gesprekken over in het nieuwe jaar. Niet alleen bespreken we hoe de feestdagen zijn verlopen. Maar vooral ook de goede voornemens.

We hebben het er allemaal over. Goede voornemens, of je er nu zelf aan mee doet of niet. Overal hoor je mensen er over praten. En velen beginnen met frissen moet aan die voornemens. Ben jij er al mee begonnen? Speciaal voor jullie heb ik een top 10  goede voornemens samen gesteld. Zit jouw goede voornemen er tussen. Of heb jij er zelfs meerderen?

Top 10 goede voornemens:

10       Je leven op orde krijgen:

Een ongeorganiseerd bestaan weer op orde krijgen. Het  gaat om orde het huishouden of  de agenda’s van het hele gezin op elkaar af te stemmen. Maar kan ook om ingrijpende veranderingen gaan.  Kortom door meer orde in je leven creëer je meer rust. En hou je zo meer tijd over voor de andere goede voornemens uit de top 10.

9       Iets goeds doen voor een ander:

Dit betekend niet per se dat je geld geeft aan een goed doel. Het kan ook betekenen dat je bijvoorbeeld 1 keer per week je oude tante van 80 gezelschap houdt en helpt met boodschappen. Collecteren voor een goed doel.  Of mee gaat doen aan een marathon. Welke manier je ook bedenkt om een je steentje bij te dragen aan jou de keus. Er is geen goede of foute manier. Zoek wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt.

        Iets nieuws leren: 

Je bent nooit te oud om te leren. Of het nu een taal is of hoger op de lader komen in je vakgebied. Wat je ook wilt leren en wat ook je reden is. Iets nieuws leren is jezelf ontwikkelen. En je zelf ontwikkelen pas perfect bij het nieuwe jaar.

7         Geen schulden meer:

Een nieuw jaar met een schone lei beginnen is natuurlijk het mooist. Maar als dit nog net niet wilt lukken dan is dit toch wel een hele goeie voornemen. Geen financiële zorgen geeft een mens zo veel meer rust. En dat sluit weer aan bij andere goede voornemens.

6         Stoppen met drinken

Met de feestdagen nog maar net voorbij. Misschien heb je de kater nog op bezoek. Of is de kater nog vers in je geheugen. Stoppen met drinken is er ook weer 1 die past bij een gezondere levensstijl. En 1 waar we allemaal met frissen moed aan beginnen maar bij de meeste sneuvelt deze al vrij snel. Misschien is minderen met drank of minder vaak drinken voor de meesten al voldoende. En makkelijker vol te houden.

We zijn op de helft aangekomen van de Top 10 goede voornemens. Zit jouw goede voornemen er al tussen of moet die van jou nog komen?

5        Ont stressen:

In ons leven moeten we van alles. En wordt er steeds meer van ons gevraagd. Yoga en meditatie zijn een voorbeeld van ontspanning wat steeds meer aan populariteit wint. Een goede gemoedstoestand hebben is toch wat iedereen wilt. En als je geen type bent voor yoga of meditatie zoek dan naar iets waar jij wel je rust moment in kan pakken. Denk aan een sport of hobby. Een wandeling in het bos of strand.

4         Stoppen met roken:

Stoppen met roken past in een gezondere levensstijl. En is dan ook niet gek dat juist deze zo hoog in de top 10 is geëindigd.

Iedereen kent wel iemand die elk jaar weer stopt met roken. Sommige houden het nog geen dag vol anderen een paar maanden. Maar om echt te kunnen stoppen met roken wordt er van de meeste mensen toch wel wat meer doorzettingsvermogen gevraagd.

Ik weet als geen ander hoe erg de drang naar een sigaret kan zijn. Nooit ben ik gestopt met het nieuwe jaar, maar wel vaak genoeg gestopt om maanden soms jaren later toch weer te beginnen. Inmiddels ben ik ruim 2 jaar gestopt. En zelf nu heb ik soms uit het niks nog de behoefte aan een sigaret.

Stop niet omdat anderen het willen, stop omdat jij dat wilt. En vind hierin jou eigen weg. Ik heb op een dag mijn laatste sigaret gerookt en dat was het voor mij. Ik snap best dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Praat erover met je huisarts. Er zijn verschillende hulpmiddelen om te helpen bij stoppen met roken. Succes je kan het.

3         Afvallen d.m.v. een dieet:

Na ons goed vol te hebben gegeten met de feestdagen voelen we ons vaak weer schuldig. Die winter vetlaagje moet er weer af. En met het voorjaar en dus weer de zwemkleding in ons achterhoofd beginnen we met goede moed. Sommige willen alleen die winter kilo’s eraf. Voor anderen is het een serieuze zaak en gaat het om veel meer kilo’s.

We leven in een maatschappij waarin er steeds meer druk op vooral ons vrouwen wordt gelegd om het hebben van de perfecte lichaam. Ik hoop dan ook dat iedereen die wilt afvallen het doet met de juiste redenen. En het op een verantwoordelijke manier doet. Zorg voor een uitgebalanceerde dieet. En voldoende beweging.

2         Sporten:

Ook dit past bij een gezondere levensstijl. En sporten doen we vooral om een paar kilo’s af te vallen. Maar ook om fitter en vitaler te zijn. Aan het begin van het nieuwe jaar kopen we massaal een abonnement bij de sportschool. Vervolgens beland die bij velen onder in de la om vervolgens te worden vergeten. Wees eens eerlijk ben jij zo een iemand? Stel reële doelen voor jezelf. Ben je een excuus zoeker ga dan met iemand en motiveer elkaar.  Start niet meteen met 5 dagen in de week 2 uur lang. Begin met 2  a 3 dagen in de week voor ongeveer een 1. Zoek iets wat je leuk vind.

1         Meer tijd met familie en vrienden:

Tijdens de feestdagen brengen we meer tijd door met familie en vrienden. Dit doet ons vaak inzien dat we toch meer tijd moeten doorbrengen met hun. Bovendien hebben we met de koude dagen meer behoefte aan warmte. De kaarsjes en open haard aan en dat samen met vrienden en familie. Geborgenheid. Onder het genot van een lekker wijntje en een goede maaltijd. Zetten we maar wat graag de feestdagen voort.

Welke goede voornemens heb ik?

Ik zal je dit vertellen. Ik doe niet aan goede voornemens. Als ik iets wil veranderen dan doe ik dat gewoon. Zonder dat groot te verkondigen en al helemaal niet met oud en nieuw.

Toch is er 1 dingen waar ik dit jaar graag aan wilt gaan werken als de tijd daar rijp voor is. En deze voornemen komt in de top 10 goede voornemens voor. En dat is:

 Nummer 5:

Ont stressen.  Ik heb alle dagen chaos in mijn hoofd. En ik merk dat ik met 3 kinderen steeds minder tijd hebt voor mezelf. Een moment op de dag even helemaal niks en me daar bewust van zijn zal voor mij echt een uitkomst zijn. Dit wil ik gaan bereiken met yoga en meditatie.

Lees ook eens: Wat wil ik.

Staat in de top 10 goede voornemens jouw goede voornemen? Waarom is of zijn dit jouw goede voornemens? Zijn er voornemens geweest waar jij je wel aan hebt gehouden of juist niet? Ik hoor graag jou mening.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  10 Smoothie recepten die het hele gezin heerlijk zal vinden.
  05/01/2017 at 07:50

  […] waarvan het hele gezin ze gegarandeerd lekker zal vinden. Deze smoothies passen perfect bij de goede voornemens uit mijn vorige […]

 • Reply
  Juflisanneblog.nl
  03/01/2017 at 10:36

  Het leven op orde krijgen m.b.t. het huishouden en mijn planning. Het blijft een uitdaging, maar dit jaar ga ik er weer voor.

 • Leave a Reply