2 In Knutselen

Top 10 super leuke strijkkralen patronen.

Top 10 super leuke strijkkralen patronen. BMelloW,nl

Strijkkralen vind ik een leuk en simpele tijdverdrijf. Je kan er zo ontzettend veel van maken. Ik heb een aantal strijkkralen patronen voor jullie verzameld die zeker de moeite waard zijn om een keer te maken. Ook wil ik jullie hiermee laten zien wat er allemaal mogelijk is met strijkkralen.

Ik heb voor jullie een aantal patronen gezocht die niet erg ingewikkeld zijn. Waar je ook niet uren of dagen mee bezig bent. Gewoon leuke patronen die op bijvoorbeeld een regenachtige herfst dag voor een paar uur plezier zal zorgen. Weer anderen zullen meer een uitdaging zijn.

Top 10 super leuke strijkkralen patronen. Flamingo BMelloW,nl

#1    Flamingo

Ik heb nog net geen flamingo obsessie. Nou ja misschien toch wel. Deze simpele flamingo moest ik jullie wel laten zien.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: >  30 minuten

Benodigdheden: 

 • strijkkralen bord
 • 2 kleuren roze strijkkralen
 • zwarte en witte strijkkralen
 • strijkpapier
 • strijkijzer

Werkbeschrijving:

 • zie de foto’s voor een patroon.
 • Maak dit na
 • leg er strijkpapier over heen
 • en strijken maar
 • Als je er meerdere maakt kan je er ook een leuke mobiel van maken,

#2     Maak je eigen hama kralen slinger:

Zo wordt dit geweldige project genoemd. Het is geen project van mij maar ik vond toch dat ik het moest noemen. Je hoeft geen Engels te kunnen om te kunnen begrijpen hoe je deze slinger kan maken. Voor een duidelijke uitleg verwijs ik je naar de website van paper and pin.com

Top 10 super leuke strijkkralen patronen. schattige vogels BMelloW,nl

#3     Schattige vogels:

Deze lieve kleurrijke vogel kan je invullen zoals jij dat wilt. Ik vind het een erg lief vogeltje en moest het dan ook wel noemen.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 30

Benodigdheden:

 • strijkkralen bord
 • diverse kleuren
 • strijkpapier
 • strijkijzer

Werkbeschrijving:

 • zie de foto’s voor een patroon.
 • Maak dit na
 • leg er strijkpapier over heen
 • en strijken maar
 • Als je er meerdere maakt kan je er ook een leuke mobiel van maken,

Top 10 super leuke strijkkralen patronen. Sleutelhanger voor vaderdag. BMelloW,nl

#4     Sleutelhanger voor Vaderdag.

Dit is een project voor Vaderdag. Maar je kan ook iemand zijn naam of initialen er in verwerken. Dan is het ook een zeer leuk verjaardagscadeau.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 10

Benodigdheden: 

 • strijkkralen bord
 • diverse kleuren
 • strijkpapier
 • strijkijzer

Werkbeschrijving:

 • Dit is nu een typische knutsel die weinig uitleg nodig heeft. De foto’s vertellen je eigenlijk al hoe je het kan maken. De kleuren kan  je natuurlijk na eigen inzicht doen.
 • vergeet niet om 1 strijkkraal er uit te laten zodat je daar de ring doorheen kan doen.
 • pak het leuk in en je Vaderdag cadeau is af.

#5    Gesmolten kralen armband:

Dit project is niet van mij. Maar via deze weg wil ik jullie laten zien dat er nog meer mogelijk is met de strijkkralen. Omdat dit niet mijn project is verwijs ik jullie naar Wimke voor een duidelijke uitleg.

We zijn nu op de helft van de top 10 super leuke strijkkraal patronen. Blijf dus nog even om naar de laatste 5 kijken. Of was je al zo enthousiast dat je al druk aan het knutselen bent. 

2D Paasei van strijkkralen. BMelloW

#6     2D Paasei:

Deze 2D Paasei is zo leuk om te maken. En ziet er super gezellig uit  tijdens het Paasontbijt. Het is gemaakt door mij BMelloW.

#7    Cadeautje

Ik vond het cadeautje te lief om het je niet te laten zien. Ik kan geen woord lezen wat er op de site van Duitang staat vermeld. Maar de foto’s zeggen mij genoeg en hopelijk ook jou.

#8     3D camera van strijkkralen.

Dit vind ik zo een leuk project.  Lovely Craft DIY heeft dit gemaakt. Helaas is het in het Spaans. Maar het wordt zo duidelijk uitgelegd dat je er vast wel uit komt. Dit laat goed zien dat de mogelijkheden met strijkkralen echt oneindig is. Ik koos voor dit omdat het niet het allermoeilijkste project is en daarmee ook goed te doen is voor kinderen.

#9    Kleurrijke armband.

Dit is een armband die voor de gevorderde maker. Was nummer 5 van van deze rij nog voor de kleinere kinderen onder ons, zal deze voor de grotere kinderen zijn en daar reken ik mijzelf ook onder.  De armband is gemaakt door Nbeads. Ik vind deze erg leuk om te maken voor bijvoorbeeld Moederdag.

#10    Dromenvanger van strijkkralen.

Ik ben gek op dromenvangers en DIY and craft laat hiermee zien dat je het zo gek nog niet kan bedenken of het is te maken met strijkkralen.

Dit was mijn top 10 super leuke strijkkralen patronen. Ik heb je deze laten zien omdat je met deze patronen echt alles wat er zo een beetje mogelijk is met strijkkralen krijgt te zien. Ook heb ik rekening gehouden met verschillende leeftijden. Heb jij nog een leuk patroon voor me. Laat mij het weten. Welke vind jij zelf het leukste?

Tip:

Heb jij een kind die gek is op Pocemon kijk dan even bij unicornhadparty.

Ben je op zoek naar leuke strijkkralen patronen met het thema herfst. Neem dan een kijkje bij Mama kletst.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Dewi
  30/01/2017 at 16:56

  Superleuk! Die 3 d had ik nooit eerder gezien. De meiden hebben het laatst ook weer uit de kast gehaald. Ze hadden Emoij gemaakt. En een donut

  • Reply
   BMelloW
   30/01/2017 at 17:58

   Heerlijk spul vind ik. Je kan er zoveel leuks mee maken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de 3D variant zelf ook nog nooit gemaakt heb. OP het moment kan ik het niet echt uitproberen. Mijn dochter eet het op en geeft mij de rust niet. Hopelijk kan ik binnenkort er eens voor zitten. Kijken of het lukt.

  Leave a Reply