Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; traktatie.

Ik ben geen mega voor of tegenstander voor snoep.  Voor mij is het bij het maken van een traktatie vooral belangrijk dat het simpel is. Omdat er bij mijn jongste zoon nog geen, geen snoep beleid is kan ik me daar nog uitleven. Ja ik maak altijd iets met snoep.

Ik ging dus op zoek naar een traktatie dat snel, simpel en niet mega is. En niet te zoet…..

Lees ook eens: Snoep taart

Traktatie Belgische wafels in choco en disco dip

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆
Tijdsduur: > 15 minuten
Benodigdheden:

 • Belgische wafels
 • chocolade repen (ongeveer 1 reep per tien wafels
 • (Regenboog) sprinkles of iets anders voor wat gezelligheid

Traktatie Belgische wafels in choco en disco dip

Werkbeschrijving:

 • Smelt de chocolade Au Bain- Marie. Dit houd in dat je een pan met een beetje water op het vuur zet, Daarin nog een pan plaatst. Het stoomt als het ware het chocolade. Het chocolade gaat langzaam smelten zonder dat het aanbrand.
 • Ondertussen deed ik in een klein schaaltje de gekleurde sprinkles. Ik heb er diverse kleurtjes voor gebruikt. Uiteraard kan je dit doen met welke kleur dan ook.
 • In het begin moest ik even zoeken naar hoe ik het ging aanpakken. Ik dacht er eerst aan om een deel van de waffel in de chocolade te dopen. Nadeel is dat de wafel vast ging plakken aan het bord. En je het al snel kapot trok.
 • Uiteindelijk koos ik er voor om de wafel op een bord neer te leggen en met een lepel het chocolade er over heen laat lopen. Dus niet helemaal of half. maar slechts een deel aan de bovenkant.
 • Met weer een andere lepel ging ik sprinkles er over heen strooien. Doe dit wel direct. Anders blijft het niet plakken aan het chocolade.
 • Nadat ik klaar was kon het wachten beginnen.
 • Het wachten tot het chocolade goed hard was geworden.

Traktatie Belgische wafels in choco en disco dip

Aankleding

 • Thuis heb ik heel veel doilies liggen. Omdat ze maar lagen vond ik ze hier perfect voor. Zo hebben de kinderen niet meteen vieze handen en het ziet er nog gezellig uit.
 • Om het bij elkaar te houden deed ik er een feestelijk lintje om heen.
 • Traktatie Belgische wafels in choco en disco dip is nu af. Leg het op een schaal en je geeft een super lekkere traktatie.

Lees ook eens: Spek lolly traktatie

Maak jij altijd gezonde traktaties? Of ben je net als ik en vind je het wel kunnen? Wat was jouw leukst gemaakte traktatie? Wat vind je van deze traktatie Belgische wafels?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Ilse is op de gezonde traktatie toer. Vandaag is er ook een mede co- host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. Dit keer Dieren maskers van vilt.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

Pin It on Pinterest

Share This