Afgelopen maandag was ik voor het eerst naar de voorjaarspresentatie van uitgeverij De Harmonie. Ik nam een goeie vriendin mee waarvan ik weet dat die ook van boeken lezen houdt. Zo was het dat we al een kijkje konden krijgen in wat er bij hun allemaal voorbij gaat komen aan boeken. Een tipje van de sluier kan ik al verkappen.

De kleine komedie.

Daar stonden we dan in de kleine komedie. Zo vaak s nachts langs gelopen tijdens het uitgaan, maar nog nooit eerder was ik hier binnen geweest. Van alle theaters in Amsterdam is dit denk ik de enigste die ik nog nooit van binnen had gezien. Wat een parel is deze theater. Klein, knus en zo mooi gemaakt. De theater zaal zelf is in de oude style zoals een theater zou moeten zijn. De rest is zeer modern. Maar op de een of andere manier klopt het.

Daar stonden wij dan, ik en mijn vriendin. Tussen een tja hoe zeg ik het… een iets wat bijzonder gezelschap. Om ons heen aan het kijken of we bekende boeken schrijvers zou herkennen. Maar niets wat ik of zij ook maar enigszins herkende.

Helemaal bovenin waren wij geplaatst. Dit was eigenlijk wel de beste plek. Niet alleen zie je het podium goed in een oogopslag maar ook de rest van de theater kon je goed bewonderen. Hier zaten wij met een paar andere mensen. Als enigste met alle ruimte een verdieping voor ons zelf. Was best gezellig.

Lees ook eens; Mijn kind is anders Het verhaal van Esther. ( dit is geschreven door de vriendin waarmee ik hier heen ging.)

Uitgeverij De Harmonie presenteert:

Ook al kan ik nog lang en breed vertellen hoe de theater was en het gezelschap, dat ga ik niet doen. Het gaat om de boeken. En als boeken gek kan je dan ook in mijn beleving nooit genoeg boeken hebben en lezen. Ik zat dan ook samen met mijn vriendin vol spanning te wachten op wat er aan leuks voorbij zou komen. De lange zit kon beginnen.

Onder leiding van Erik van muiswinkel werd de avond aan elkaar gepraat. De avond verloopt net als het publiek, interessant. Vele diverse acts passeerde de revue. Met tussendoor schrijvers die iets meer vertelde over hun boek of er een stukje uit voor las.

Poëzie.

Ik weet dan ook zeker na het bijwonen van deze avond dat poëzie niet mijn ding is. Hoe knap ik deze tak van schrijven ook vind. Ik viel er nog net niet bij in slaap. De ADHD -er in mij schoot met gedachten alle kanten op waardoor ik het dichten niet kon volgen. Mijn vriendin kon het (zoals altijd weer) goed verwoorden: “Ik krijg de neiging om mijn polsen door de knagen van poëzie.” Dat kreeg ik dan niet, maar boeien kon het mij ook niet.

Laat nu net deze avond een record aantal poëzie voorgelezen worden op het podium. Zo veel dichters hadden ze nog nooit op een avond op het podium. DAt geluk hadden wij weer.

Nee na deze avond was het mij wel duidelijk dichten is niet mijn ding. En overduidelijk ook niet van mijn vriendin.

De boeken collectie:

Ondanks de vele dichters en hun bundels stonden ook nog een aantal andere categorieën boekenschrijvers op het podium. Helaas waren dit er maar een handje vol. Helaas omdat ik toch wel graag zie en hoor over de meer leesboeken. En dat miste ik deze avond.

Uitgeverij Harmonie presenteert... de kangoeroe kronieken.

Van alle boeken is er mij eentje bij gebleven. Eentje waarvan ik zeker weet die moet ik lezen. Een bijzonder verhaal over een man en een kangoeroe. Nee niet een verhaal over een verzorger en zijn kangoeroe. Maar een verhaal over de avonturen die ze samen beleven. En hierbij in herkenbare maar dolkomische situaties terecht komen. Bij het lezen van dit boek gaan je lachspieren zeker werken. Dus ken je een zuurpruim dan zal die na het lezen van dit boek zeker ontdooien, en wie weet zelfs een lachrimpel kweken.

Ik heb het over het boek De kangoeroe kronieken.

Overige informatie:

  • Geschreven door Marc Une Kling.
  • Vertaald uit het Duits in diverse talen en nu ook in het Nederlands.
  • Dit boek komt uit in 5 April dus nog heel even geduld.
  • Kosten € 17,50

Uitgeverij Harmonie presenteert... Kees van Kooten BMelloW.nl

Er zijn zo veel boeken de revue gepasseerd dat ik ze onmogelijk allemaal in detail kan noemen. Maar er is er eentje die ik nog even wil noemen.

De hekkensluiter van de avond.Een man die al tientallen jaren mee gaat in het BN’er wereldje. Een man die zo veel in ons kikkerlandje heeft gedaan. Een echte artiest in alles wat hij doet. Vooral bekend door van Koot en Bie. Ik heb het over Kees van Kooten. Karrevrachten pennevruchten is zijn meest recente boek. Hier kwam hij een stuk uit voorlezen.

Wat is deze man toch sterk in zijn woorden. Echt een genie als je het mij vraagt. Dit boek is meer dan alleen een prachtige collectors item voor zijn fans. Ook als je geen grote fan bent van hem zal je hier met veel plezier in lezen.

Waar gaat het boek over?

De radio- en televisiesatire van Van Kooten en De Bie (1963-1998), de jaarlijkse Bescheurkalender (1973-1986), romans en verhalen in tweeënveertig boeken en luisterboeken, honderden Treitertrendcolumns
en Modermismen, serieuze essays, luchtige lezingen, songteksten en scenario’s, voor- en nawoorden, haiku, gelegenheidsgedichten, theaterteksten, necrologieën,

Een jaar geleden begon hij aan zijn eerste vijfenzeventigjaarlijkse balansopruiming.
Dit resulteerde in een karavaan van drieëntwintig ordners vol materiaal van her en der en toen en nu, veelsoortige teksten die nooit in boekvorm zijn verschenen. Streng maar rechtvaardig selecteerde hij het leukste en het mooiste van het sterkste en het beste van zichzelf; door Piet Schreuders al dan niet in facsimile samengebracht in een ongemeen gevarieerde, dikke en rijk geïllustreerde ‘Wehkamp-catalogus’.

Overige informatie:

  • Het boek is al te koop bij diverse boekwinkels waaronder Bol.com
  • € 39,90 De prijs is niet goedkoop maar je krijgt er dan ook een mega dik boek voor terug. Het boek weegt bijna 2 kilo en telt maar liefst 416 blz.

Uitgeverij Harmonie presenteert... Harry potter

Voor de Harry Potter fans:

Tot slot nog een kleine ode aan Harry Potter. Wist jij dat de Steen der wijzen, het eerste boek uit de reeks al weer 20 jaar geleden werd uitgebracht. Twintig jaar!!! Wist jij dat? Dat dit jaar dan ook het tweede deel van Fantastic Beasts and Where to Find Them uit komt zal vast geen toeval zijn. Wel moeten we hier nog echt heel lang op wachten. de release datum is 15-11-2018.  

Deel 1 was fantastisch ik kan dan ook niet wachten op deel 2. Het boek heb ik nog niet. Ga ik maar vragen voor mijn verjaardag denk ik.

Ik ben een echte Harry Potter fan. Met de boeken allemaal gelezen te hebben is mijn volgende taak om deze serie in het Engels aan te schaffen. Ik twijfel dan ook of ik De Fantastic Beasts and Where to Find Them in het Nederlands of in het Engels zal aanschaffen. Wat zou jij doen?

Lees ook eens: Wat zijn mijn favoriete boeken? Of Dokter Corrie geeft antwoord. ( Het boek over seks voor pubers)

Hierbij wil ik uitgeverij De Harmonie bedanken voor de uitnodiging. Het was een bijzondere avond. En zeker voor herhaling vatbaar.

Lees jij graag? En zo ja wat lees jij dan zoal? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This