0 In Film en uitgaan tips/ ouderschap

Uitjes in Amsterdam tijdens de kerstvakantie.

Wat te doen in de kerstvakantie met het hele gezin? Heb jij er al over na gedacht?  Een aantal dingen staan hier tijdens de kerstvakantie altijd op het programma. Maar ik was nog op zoek naar een aantal leuke uitjes. Uitjes in heel Nederland maar ook specifiek voor in Amsterdam.

Misschien heb je al een hele hoop leuke uitjes in heel Nederland gelezen op mijn blog. Maar ik heb ook een overzicht speciaal voor Amsterdam. Waarom vraag je je misschien af. Er is hier zoveel te beleven. Een stad die bijna nooit slaapt. Een stad waar ik een hele blog aan kan wijden. Dus bij deze….

Uitjes in Amsterdam tijdens de kerstvakantie:

Wereldkerstcircus

21 december 2017 t/m 7 januari

Het 33ste Wereldkerstcircus belooft weer het familiefeest van het jaar te worden met een programma vol spanning, schoonheid en sensatie, waarin de absolute wereldtop.  Clowns vormen altijd de ziel van de Wereldkerstcircus.

Het Wereldkerstcircus in Carré is al jaren het beste programma in Nederland en met ruim 50.000 bezoekers in 18 dagen ook het meest bezochte.

Toegangsprijzen:

De prijzen variëren vanaf €15.- voor een kind en €20,50 voor een volwassenen tot €70,50

Locatie:

Carre
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam

This Art Fair

30 december t/m 3 januari

Tijdens deze kunstbeurs laten ruim 130 kunstenaars, hun werk zien. This Art Fair biedt een podium aan jong talent, eigenzinnige maar gevestigde namen en 18 toonaangevende galeries.

Toegangsprijzen:

  • € 12,50.
  • Gereduceerd tarief voor jongeren, (12-18 jaar), 65+ en studenten: € 10,00.
  • En op vertoon van uw entreebewijs van “Berlage, Godfather of Dutch Design” betaalt u ook maar €10,00.

Locatie:

Beurs van Berlage
Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam

Amsterdam Light Festival

30 november t/m 21 januari

Of je zelf gaat wandelen over de Amsterdamse grachten of met een van de rondvaartboten een kijkje neemt. Het is gewoon prachtig. Ik moest van de week in de avond in Amsterdam wezen en daar kreeg ik al een mooi impressie van wat er dit jaar allemaal aan licht effecten te zien is.

Amsterdam light festival is een licht spektakel met mooie kunstzinnige licht objecten. Tijdens dit lichtkunstfestival verandert het centrum van Amsterdam in een openlichtmuseum. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten.

Op de site kan je de loop route vinden. Toets rondvaart Amsterdam in en je ziet alle rondvaart maatschappijen naar voren komen die een speciale toer organiseren.

Toegangsprijzen:

Afhankelijk van hoe je de de festival wilt gaan bekijken. Ik verwijs je naar de site waar alle info staat.

Locatie:

Amsterdam centrum

Ice*Amsterdam

1 december t/m 28 februari

Deze tip is perfect te combineren met het ligt festival. Een tijdelijke maar jaarlijks terugkerende schaatsbaan. Deze schaatsbaan bevind zich op een prachtige locatie. Op het Museumplein met op de achtergrond een van mijn meest favoriete musea het Rijksmuseum.

Je kan hier gezellig met een groepje of allen komen schaatsen. Maar speciaal voor de niet zo goeie schaatsers )zoals ik) kan je tijdens de kerst vakantie ook schaatsles volgen. Ook worden er gedurende de schaatsbaan er staat verschillende activiteiten georganiseerd. Op hun site staan de activiteiten.

Toegangsprijzen:

Vanaf €6,- kan je al de schaatsbaan betreden.

Locatie:

Museumplein ten hoogte van het Rijksmuseum

Winterparade Amsterdam

De RAI (in- & outdoor) zal omgetoverd worden tot dé plek om het absolute kerstgevoel te ervaren. Schaatsen onder een deken van lichtjes. Uitzicht over Amsterdam vanuit de 50 meter hoge reuzenrad (mij niet gezien) Warm op in de Winter Wellness met Sauna’s en Jacuzzi’s. Struin over de traditionele kerstmarkt en rooster  je marshmallows in het knisperend vuurtje tussen de kerstbomen of zing mee met je favoriete hits bij de karaoke.

Er valt zoveel te beleven dat je hier met het gezin vast wel een dagje door komt.

Toegangsprijzen:

Vanaf €8,51 kan je  het terrein op.  Wil je overal kunnen komen en gebruik van maken wordt het toch best een dure aangelegenheid en kunnen de prijzen oplopen tot wel €35,21 Wat je er allemaal voor krijg. Kijk even op de site hier staat het precies uitgelegd.

Locatie:

Amsterdam Rai Zowel binnen als buiten

Tropen museum:

De kerstvakantie staat in het teken van Marokko. Bouw deze kerstvakantie mee aan de Mega Mozaïek. Fashionistas kunnen een fotoshoot doen in de stijl van Hassan Hajjaj of zich mooi laten maken met een henna tatoeage. In Tropenmuseum Junior kan je op reis naar ZieZo Marokko.

Er zijn ook andere tentoonstellingen zoals:

  • Fashion Cities Africa  toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 15 lokale experts. Te zien tot 6 januari
  • Heden van het slavernijverleden deze tentoonstelling is iets waar ik alleen al voor wilt gaan komen kijken. De meeste tentoonstellingen, schoolboeken en uitingen van populaire cultuur dit onderwerp als een afgeronde geschiedenis. Veelal vanuit het perspectief van de kolonisator. Daarom wil het Tropenmuseum zijn bezoekers kennis laten maken met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland.

  • Rhythm and  roots! Van jazz tot salsa, van hiphop tot rock-‘n-roll: muziek is grensoverschrijdend en universeel. De tentoonstelling Rhythm & Roots neemt je mee op een muzikale reis. Ontdek het aan de hand van muziekfragmenten, persoonlijke verhalen en vele instrumenten waar de oorsprong van de verschillende muziek stijlen vandaan komen. Bewonder iconische objecten zoals de gitaren van Jimi Hendrix en het leren motorjack van Elvis.

Toegangsprijzen:

Studenten en kinderen van 4 t/m 18 jaar betalen €8,-

Volwassenen €15,-

Veel verschillende soorten pashouders hebben gratis toegang of met korting. Kijk hiervoor op de site voor meer info.

Locatie:

Linnaeusstraat 2, Amsterdam

Uitjes in Amsterdam tijdens de kerstvakantie:

Tot slot wil ik nog een ding specifiek benoemen.

Er is zins kort een nieuwe film beleving. Ik heb het over 4DX. Hier ruik, voel en beweeg je mee tijdens de film. Er zijn op dit moment maar twee bioscopen in Nederland die dit hebben. En een er van staat in Amsterdam.

Ik heb het mogen ervaren en ik vond het te gek. Zowel Star Wars als Jumanji hebben de eer om zo nu en dan als 4DX te mogen verschijnen in Pathé de munt.

Dit waren mijn uitjes in Amsterdam tijdens de kerstvakantie.  Zitten er tips bij voor een leuk dagje uit met jou en je gezin? Of heb jij misschien nog een leuke tip voor een dagje uit? Ik hoor het graag.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply