Wat te doen in de voorjaarsvakantie met het hele gezin? Heb jij er al over na gedacht?  Een aantal dingen staan hier tijdens de voorjaarsvakantie altijd op het programma. Maar ik was nog op zoek naar een aantal leuke uitjes. Uitjes in heel Nederland maar ook specifiek voor in Amsterdam.

Misschien heb je al een hele hoop leuke uitjes in heel Nederland gelezen op mijn blog. Maar ik heb ook een overzicht speciaal voor Amsterdam. Waarom vraag je je misschien af. Er is hier zoveel te beleven. Een stad die bijna nooit slaapt. Een stad waar ik een hele blog aan kan wijden. Dus bij deze….

Uitjes in Amsterdam tijdens de voorjaarsvakantie:

NEMO Science Museum

10 februari t/m 4 maart

Het hele jaar door valt er veel leuks te beleven in misschien wel het leukste museum voor kinderen. Maar in het voorjaarsvakantie zijn er extra workshops en demonstraties. NEMO is in de vakantie ook op maandag open.

Neem een kijkje bij de nieuwe tentoonstelling Leven in het heelal. Ga mee op reis naar de verste uithoeken van het heelal. Langs miljarden jaren oude sterren naar planeten waar wel of geen leven mogelijk is. Maar je ontdekt ook waar jij vandaan komt. Want jij bestaat uit dezelfde kleine deeltjes als die van verre sterren en planeten.

Er valt zoveel te beleven bij NEMO ik zou zeggen neem een kijkje op de site voor de gehele overzicht.

Toegangsprijzen:

Voor kinderen tot 3 jaar en museumkaart houders is het gratis

Vanaf 4 jaar betaal je €16,50.

Locatie:

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam

Artis

17 februari t/m 4 maart

Tijdens het voorjaarsvakantie zijn er divers activiteiten in Artis. Ga met een zoekkaart op zoek naar diverse dieren. Of leer meer over de maan in het Planetarium.

Zaterdag 24 februari is er de sterrenkijkavond. Maak sterrenklokken, je eigen planeet ontwerpen of je kennis vergroten tijdens de presentaties.

Toegangsprijzen:

Vanaf €17,50

Locatie:

Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Huishoudbeurs

17 t/m 25 februari

De huishoudbeurs heeft eigenlijk geen introductie nodig. Het druk bezochte hysterische beurs voor alles wat met het huishouden te maken heeft. Beauty, mode, interieur, (healthy) lifestyle, de leukste workshops, proeven en proberen…daar word je als vrouw toch gewoon blij van?

Toegangsprijzen:

Vanaf €15,95

Locatie:

RAI Amsterdam
Europaplein
1078 GZ Amsterdam

Pasar Colours Festival

17 t/m 25 februari

Vind jij het leuk om kennis te maken met andere culturen? Tijdens de Huishoudbeurs krijgen bezoekers met hun kaart gratis toegang tot het prachtige Pasar Colours Festival met alles uit de Aziatische en Zuid-Amerikaanse cultuur. Live muziek en dans, prachtige modeshows maar ook zal er geen ontkomen zijn aan de geuren van de Indische en Oriëntaalse keuken.

Artiesten als Wolter Kroes, O’G3NE en Thomas Berge zullen tijdens deze dagen optreden. Kijk voor de programmering op de site.

Is de huishoudbeurs al afgelopen maar heb je nog geen zin om naar huis te gaan de pasar Colour Festival gaat nog een aantal uren gezellig door. Met zowel live muziek maar ook om heerlijk te kunnen eten.

Toegangsprijzen:

Vanaf €15,95

Vanaf 16.00 kan je voor €5,- een avond kaartje kopen voor dit gezellige maar vooral overheerlijk event.

Locatie:

RAI Amsterdam
Europaplein
1078 GZ Amsterdam

Negenmaandenbeurs

21 t/m 25 februari

De negenmaandenbeurs is minstens net zo bekend al de huishoudbeurs. Vind altijd  plaats op de huishoudbeurs. Op de negenmaandenbeurs vindt je o.a. de laatste trends in babyland, must-haves voor jouw leven met een kindje, stylingtips voor de babykamer, deskundig advies over bijvoorbeeld voeding of verzorging en nog veel meer.

Toegangsprijzen:

Vanaf €15,95

Locatie:

RAI Amsterdam
Europaplein
1078 GZ Amsterdam

Uitjes in Amsterdam tijdens de voorjaarsvakantie:

Tot slot wil ik nog een ding specifiek benoemen.

Er is zins kort een nieuwe film beleving. Ik heb het over 4DX. Hier ruik, voel en beweeg je mee tijdens de film. Er zijn op dit moment maar twee bioscopen in Nederland die dit hebben. En een er van staat in Amsterdam Pathé de munt.

Ik heb het mogen ervaren en ik vond het te gek.

Dit waren mijn uitjes in Amsterdam tijdens de voorjaarsvakantie.  Zitten er tips bij voor een leuk dagje uit met jou en je gezin? Of heb jij misschien nog een leuke tip voor een dagje uit? Ik hoor het graag.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Pin It on Pinterest

Share This