6 In Geef mij er 5./ Persoonlijk

Vakanties waar ik een allergische reactie van krijg.

Vakanties waar ik een allergische reactie van krijg.

Vakantie iedereen heeft een ideaal beeld in zijn hoofd hoe die het liefst op vakantie gaat. De een zweert bij kamperen terwijl een ander er niet aan moet denken. Ik backpack graag. Maar hier zal ook niet een ieder aan moeten denken. Zo heb ik ook een aantal vakanties. Vakanties waar ik een allergische reactie van krijg. En dus echt niet aan moet denken.

Vakanties waar ik een allergische reactie van krijg. Voel je alsjeblieft niet beledigt als mijn allergie jouw ideale manier is om vakantie te vieren. Iedereen heeft zo een eigen manier om een vakantie door te brengen. Ik voel me ook niet beledigd als jij backpacken helemaal niks vind.

Mijn beste vriend zei vroeger altijd tegen mij dat hij er niet aan moest denken om te backpacken. Een luxe vakantie met alles er op en er aan dat was zijn manier van vakantie doorbrengen. Totdat hij naar Australië ging. Backpacken. Toen snapte hij wel een stuk beter waarom ik zo graag met mijn rugzak op, de wereld verken.  Al heeft hij daarna nooit meer gebackpackt.

Er is geen goed en fout om vakantie te vieren. Maar toch zijn er een aantal vakanties waar ik echt niet aan moet denken. Zelfs nu met kinderen hoe ideaal sommige manier van vakantie doorbrengen ook is. Ik moet er niet aan denken.

Vakanties waar ik een allergische reactie van krijg:

# 1 cruise.

Je gaat langs de mooiste plekken vaak met een cruise. Maar toch is dit een vakantie waarvan ik al op voorhand kan zeggen dat ik dit nooit zal gaan doen.  Met de boot naar Engeland varen vond ik al meer dan genoeg. Het is gewoonweg niet mijn ding. Ik voel me bij het idee al opgesloten. Ja, je hebt de ruimte op zo’n cruise. En voorzien van alle gemakken. Maar zelfs dan nog, spreekt het mij niet  aan.

Even aan meren op een veel te toeristisch oord. Een paar uurtjes rondlopen en dan snel weer inladen verder om op de volgende toeristische oord los gelaten te worden. Nee ik bedank hier voor.

Lees ook eens: 5 landen op mijn bucket lijst

#2 Mega hotels

Ik ben niet zo van de toeristische plekken. Oké, ook ik zoek wel eens steden en toeristische plekken op. Maar dan is het ook echt de moeite waard. Het Vrijheidsbeeld, Eiffeltoren heb ik onder andere ook bezocht. Ondanks de toeristische aantrekkingskracht.

Ik zoek altijd het liefst de plaatselijke bevolking op. En verblijf daar ook liever in de buurt dan tussen de toeristen. Mega hotels waar alle toeristen bij elkaar zitten is dan ook niet aan mij besteed. Ooit verbleef ik in Maleisië in het Hilton. Dat was een medium hotel. En dat vond ik eigenlijk al te groot. Tja in New York ontkwam ik niet aan een mega hotel. Alles is daar groot. Maar tijdens een steden trip kan ik een groter hotel nog aan. Maar als ik wat langer op vakantie ga dan weiger ik een mega hotel.

Een mega hotel (zoals op het bovenstaande foto ↑ ) waar je gezellig met zijn allen uitkijk op het zwembad. Nee dank je. Ik moet er niet aan denken.

# 3  All inclusive

Ik kan me heel goed voorstellen dat je dit boekt. Zeker met kinderen is het heel handig. En vaak een zeer betaalbaren manier van vakantie vieren. De all inclusive resorts schieten als paddenstoelen de grond uit. De vraag is er kennelijk genoeg naar. Maar er is iets wat mij aan dit idee heel erg tegen staat. En nu niet meteen roepen, ja maar zo ben ik niet. 

Vaak spreek ik mensen die naar All inclusive gaan en de hele dag in zo’n oord blijven. Alles is er gratis. Waarom zou je van het terrein af gaan. Waarom zou je een glas water bestellen als je aan de cocktails kan. Het is immers gratis. Vaak westers eten geserveerd krijgen. Terwijl ik graag het lokale voedsel wilt. Het echte authentieke, niet verwesterd.

En ook hier zitten we gezellig met zijn allen dicht op elkaar. Ik kan daar zo niet tegen. Spontaan een allergische reactie. Ik woon in een flat, in een stad. Ik zit al elke dag dicht op mensen hun lip. Tijdens mijn vakantie wil ik juist rust, ruimte en zoveel mogelijk natuur om me heen. Mits ik in een grote stad verblijf, ja dan is het een ander verhaal.

# 4 hutje mutje campings.

Ik vind kamperen echt wel leuk. Zelfs in een tent. Maar als ik wel eens zie dat er mensen op een camping staan en er nog geen 2 meter ruimten tussen jou en de buren hun tent, caravan of wat dan ook zit. Van die campings waarbij je je armen strekt je al bij de buren binnen bent. Of campings die zo mega groot zijn. Nee bedankt. Doe mij die maar niet. Ook hoef ik geen camping met een heel animatie team. Ik ben er om vakantie te vieren met mijn kinderen en gezin. Niet om ze de hele dag kwijt te zijn aan een veredelde opvang.

Nogmaals ieder zijn ding. Maar de mijne is het niet.

Vakanties waar ik een allergische reactie van krijg.

#5 Georganiseerde groepsrondreis

Dit idee vind ik denk ik nog het minst erge van de 5. Vele mooie reizen heb ik mogen maken. Veelal met mijn trouwe rugzak. En zoals ik eerder al schreef. Ik begrijp heel goed dat dit niet voor iedereen de manier van reizen is. Maar wat mij toch verbaast is dat mensen een rondreis gaan maken in groepsverband. Vaak reizen die je makkelijk zelf kan maken. Voor veel minder geld en bovendien kan je dan zelf de plekken uitzoeken waar je heen wilt.

Maar ook nu kan ik me voorstellen dat het zelf regelen, voor sommige een grote last is. Of misschien wel eng. Maar wat ik niet begrijp dat je dat in grote groepen vaak gaat doen. Ik heb 1 keer een dag trip gemaakt. Het was mijn eerste keer Bali en had geen idee wat ik kon verwachten. Ik was nog nooit zo ver van huis geweest. Mijn tweede vakantie zonder ouders.

Dag tour.

We besloten toen een dag tour te nemen. Zo zagen we de meest toeristische plekken van het eiland. Begrijp me niet verkeerd die plekjes waren mooi. Maar continu moet je op de groep wachten. Sommige plekken had ik snel bekeken en dan moest ik soms wel meer dan een uur wachten op de rest.

Wachten is zo niet mijn ding. Geduld is iets wat ik ook maar weinig bezit. En dit was slechts een dag tour. Ik moet er niet aan denken om dit weken lang te doen. En wat als je een groepsreis maakt en je vind geen aansluiting bij de groep. dan is het toch verdomd lastig.

Nee veel liever boek ik een vlucht en mijn eerst nacht. Verder zie ik wel waar het avontuur me brengt. Ik heb hierdoor zulke mooie en unieke avonturen beleeft. Dat was nooit gelukt in een georganiseerde groepsrondreis.

Vakanties waar ik een allergische reactie van krijg.

Lees ook eens: Mijn favoriete wereld steden.

Zit er in mijn vakantie overzicht ook eentje bij waar jij een allergische reactie van zou krijgen. Of zweer je er juist bij.  Wat is jouw ultieme manier om vakantie te vieren?

Foto is afkomstig van Pixabay.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Sylvia
  13/08/2017 at 09:51

  De camping is aan mij niet zo besteed. Ben niet zo van een wcrol onder mn arm naar de wc lopen. All inclusive doen we wel eens maar gaan dan soms gewoon van het park af en eten ergens lokaal. En dagtrips pff ik huur liever een auto en ga zelf op pad.

  • Reply
   BMelloW
   14/08/2017 at 22:22

   Hahaha met de wc rol onder je armen. Iedereen weet dan metten dat je aan je bruine trui gaat werken.

 • Reply
  Roelina
  12/08/2017 at 18:56

  Leuk stuk! Ik krijg ook de kriebels van n cruise. Varen vind ik heerlijk maar niet op een boot waarvan je niet merkt dat je vaart.

  • Reply
   BMelloW
   14/08/2017 at 22:23

   Varen op binnenwateren vind ik prima. Maar na een paar keer op open zee te hebben gevaren weet ik dat het niet echt mijn ding is. Ik wordt zo ziek.

 • Reply
  Diana
  12/08/2017 at 10:49

  Ben eigenlijk stuk voor stuk met je eens. Vooral mega hotels of all inclusive – verschrikkelijk. Wel wil ik eigenlijk nog is een cruise proberen. Nog nooit gedaan namelijk!

  • Reply
   BMelloW
   14/08/2017 at 22:25

   Ik heb ook nog nooit een cruise gemaakt. Ook nog nooit all inclusive ook al begrijp ik dat anderen het wel graag doe. Persoonlijk liever niet. Een paar dagen noord pool lijkt me dan nog wel echt gaaf

  Leave a Reply