Wat vind ik van de Chalk paint van de Action?

DIY, Knutselen, Shoppen | 13 reacties

De Chalk paint van de Action is verf waar ik laatst mee aan de slag bent gegaan. Ik vond de kleur er mooi uit zien en ik was nieuwsgierig naar chalk paint. Het is een verf soort wat erg snel in populariteit toe neemt. Ik moest het dan ook wel een keer uittesten. En voor de prijs kon ik het niet laten. Maar wat vind ik van de Chalk paint van de Action?

Een tijd geleden ben ik begonnen aan het opknappen van mijn dochter haar kamer. Elke keer als ik tijd en zin heb doe ik iets in haar kamer. Zo kwam laatst het schilderen van haar muren. Althans een deel ervan. De andere helft moet nog.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik de kamer opgeknapt met een tropical thema. De muur werd door mij geschilderd in vrolijke kleuren vol bloemen en een mega flamingo. Iedereen vond het een te gekke muurschildering. Maar ik zag er alleen maar foutjes in. En de vrolijke kleuren was ik al snel zat.

Toen mijn dochter met de kleurtjes de muur aan het inkleuren was geweest, kon ik dan ook niet heel erg vinden. Eindelijk een legitieme excuus om haar kamer te gaan opknappen. ( zie bovenstaande foto)

Eerder zocht ik al uit een aantal kamer ideeën op die mij aanspraken. Daarna ben ik al aan de slag gegaan met het opknappen van accessoires. Zo kreeg ik een beeld met wat ik nu echt wilde met haar kamer. Althans dat dacht ik…

Voordat ik kon beginnen aan het schilderen van de muur met chalk paint ben ik eerst de muur  met de kleur off white gaan schilderen. Bang dat de kleuren van de muurschildering er anders doorheen zou komen. Daarna kon het echte werk beginnen…..

 

De Chalk paint van de Action.

Ik had twee potjes gehaald omdat ik niet wist of 1 genoeg zou zijn. De eerste laag zou ik er op gaan doen zoals je dat bij elke muurschildering begint. Bij het openen van het potje merkte ik toch een iets afwijkende kleur dan dat er op de pot verf staat. De kleur op de deksel is een stuk donkerder.

Maar ik dacht wellicht droogt het iets donkerder op.

De verhalen die ik heb gelezen over dat chalk paint niet makkelijk is om mee te verven. Die mening deel ik niet. Althans voor op de muren. En mogelijk zit er per chalk paint nog verschil. Maar voor nu werkt het prima.

De eerste laag zat er op. Het drogen kon beginnen. 

Na het drogen zag ik een mooie kleur muur. Lichter dan op de verf pot dat wel. Maar ondanks da vind ik de kleur erg mooi. Het was mooi egaal opgedroogd. Iets wat ik niet had verwacht. Ik had meer een licht donker effect verwacht. Maar dat kan mijn eigen mogelijk verkeerde interpretatie zijn van calk paint.

Omdat ik een licht donker effect wilde hebben ben ik De tweede laag gaan deppen met een spons. Hier en daar met een beetje off white dat ik nog over had.

Een techniek die ik nog nooit eerder hebt toegepast. Het uitproberen kon beginnen. Uiteindelijk kreeg ik het wel door. Steeds weer een beetje groen en dan weer wit. Uiteindelijk had ik maar heel erg weinig wit nodig om het gewenste effect te krijgen.

Wat vind ik van de Chalk paint van de Action?

Ondanks dat de kleur afwijkt van de verfpot kan ik niet anders zeggen dat de verf een mooi effect geeft. Chalk paint geeft een poederachtig effect. (Ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen.)  De kleur is mooi. Maar erg licht van kleur. Het had van mij wel iets donkerder mogen zijn.

Persoonlijk vond ik de Chalk paint van de Action prima werken voor op een muur. Het zit jammer genoeg in hele kleine potjes waardoor een grote muur toch meerdere potten nodig heeft. Ik heb twee potten gekocht maar als ik het gewoon een egaal geverfde muur had gewild had ik aan 1 pot genoeg gehad. De muur is ongeveer 2,40 x 1,20 meter.

Uiteindelijk had ik genoeg gehad aan 1,5 pot.

Conclusie:

De Chalk paint van de Action is een mooi alternatief voor de duurdere varianten. Zolang je rekening houd met de iets afwijkende kleur is het een prima optie voor een niet al te grote muur. De chalk paint van de Action is ook te gebruiken als verf voor andere materialen. Meubels bijvoorbeeld. Ik heb dit echter nog niet uitgeprobeerd. Ik kan je hier dus geen antwoord opgeven.

De Chalk paint van de Action:

De verf is te koop voor ongeveer 4,50 per pot. In de kleuren off white, mint en donker grijs. Drie hele mooie kleuren die perfect bij elkaar passen.

Als je besluit om met deze verf aan de slag te gaan. Koop dan een extra. ( terug brengen kan altijd) Dit omdat de verf bij mij in ieder geval steeds uitverkocht is. Ik moest dan ook even wachten voordat ik twee potten bij elkaar verzameld had. Niets is vervelender om halve wegen het verven geen verf meer te hebben maar nog wel een stuk muur.

Na het schilderen van deze muur ben ik tot de conclusie gekomen dat ik verder ga borduren in haar kamer op de kleuren groen. Haar bed is donker groen en wilde ik gaan verven. Maar nu staat het eigenlijk heel erg goed bij de muur. Met de paar licht roze accessoires wordt het geheel toch nog een beetje meisjesachtig.

Zo kwam ik na het schilderen bij de Action theedoeken tegen die perfect pasten bij het bed en de muur van haar kamer. Zo maakte ik een bij passende cactus kussen.

Al met al krijg ik een steeds duidelijker beeld van wat ik wil met haar kamer. Zo nu en dan zal ik jullie weer een stukje DIY project laten zien van haar kamer. Ik heb nog twee grote DIY projecten voor haar kamer in de planning staan.

Het schilderen van een andere muur. En het opknappen van een kroonluchter. Vooral in het laatste project heb ik veel zin. Nu nog de tijd. En de juiste materiaal vinden.

Ik hoop dat je mij dan ook blijft volgen met mijn DIY projecten. En het opknappen van mijn dochter haar kamer met een klein budget.

PS. Dit is geen gesponsorde blogbericht.

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

veel knutsel plezier,

Melanie

13 Reacties
 1. dick

  Chalk verf bij speciale zaken kost best veel geld. Maar daar krijg je wel kwaliteit voor. Leuk dat je andere zaken ontdekt die goedkoper zijn en redelijk goed zijn.

  Antwoord
  • Melanie

   Voor bepaalde meubels zal ik altijd gebruik maken van een duurdere, kwalitatief betere krijt verf. Maar omdat dit om een muurtje gaat wat met een paar jaar weer overgeschilderd gaat worden is het prima. En zoals ik in de review aangeef, is het best prima spul. Goed alternatief voor een klein budget.

   Antwoord
 2. Marije

  Geeft t ook af? Poederachtige uitstraling.

  Antwoord
  • BMelloW

   Hoe bedoel je geeft af? Ik kan mijn handen over de muur halen zonder dat mijn handen onder zitten.

   Antwoord
   • Engbert

    Verf op de muur. Moet toch saus op.

    Antwoord
    • Melanie

     Licht er aan hoe de ondergrond er aan toe is. Als de muur met niks bewerkt is dan moet dit uiteraard wel. Maar omdat in mijn huis alle muren bewerkt zijn hoeft dit niet meer.

     Antwoord
 3. Roelina

  Hier word ik blij van… ik kocht ooit ee goedkope pot bij de Gamma, echt een no go! Durfde deze dus niet aan. Maar euh… wat een gave flaminog joh, best zonde dat je hem overschilderd

  Antwoord
 4. Vlijtig Liesje

  Ik vind het resultaat erg mooi. Het potje zelf vind ik zelfs al mooi. Zo mooi nostalgisch qua uiterlijk.

  Antwoord
  • BMelloW

   Dank je wel. Zo had ik het potje verf nog niet bekeken. Lol.

   Antwoord
 5. Christa

  Ziet er mooi uit! Nooi kleurtje vooral!
  Helaas zal ik deze verf nooit gebruiken… manlief is schilder en die wil geen “goedkope rotzooi” in zijn huis..

  Antwoord
  • BMelloW

   Een schilder zal idd dit niet gebruiken. Ik normaal ook niet. Maar ik heb mijn lesje geleerd met dure verf en kinderen. Bovendien ga ik er nu niet arm op als het volgens jaar weer opnieuw geschilderd moet worden. Vind low budget ook wel een uitdaging

   Antwoord
 6. Sylvia

  Wauw ik vind de kleur verassend mooi! Inderdaad heel poederachtig. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

  Antwoord
  • BMelloW

   Best mooi hè vind ik ook. Ben ook erg benieuwd naar het eindresultaat. Ben er nog steeds niet helemaal uit. Lol

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Blog

contact

privacy verklaring

disclaimer

© 2019 | BMelloW | All Rights Reserved |

Pin It on Pinterest

Share This