Vouw je eigen boekenlegger. Je hebt het vast weleens een keer een boekenlegger gemaakt. Op de kleuterschool voor Vaderdag of zo. Vandaag laat ik jullie een hele leuke en simpele manier zien. Een boekenlegger met vele mogelijkheden.

In mijn huis word redelijk veel gelezen. En ondertussen hebben we een aardige verzameling boeken. Een boekenlegger is dan ook niet overbodig. En toch komen wij die altijd te kort. Herken jij dat probleem? Of ben jij er zo een die de hoeken van de bladzijde omvouwt? Bij die gedachte gruwel ik al als boeken fanaat. Sorry.

Het internet staat vol met leuke boekenleggers maar na wat speurwerk kwam ik deze boekenleggers tegen. Voor deze boekenlegger heb ik 2 verschillende konijnen voor jullie gemaakt. Ik ben gek op konijnen vandaar. Natuurlijk kan je er ook andere dieren of strip figuren er van maken. Voor andere dieren en strip figuren kijk onder in mijn bericht voor verschillende links. ↓

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: <  30 minuten

Benodigdheden:

  • vouwpapier
  • stift
  • lijm
  • schaar

Vouw je eigen boekenlegger.BMelloW.nl. (1)

Werkbeschrijving:

  • Heb je geen vouw papier dan is dat geen probleem dan kan je zelf altijd een stuk papier vierkant maken en deze als nog gebruiken.
  • Ik kan je uitleggen hoe je het stap voor stap moet vouwen. Maar ik heb op You tube een Nederlandstalige stap voor stap beschrijving gevonden. Zij maakt een Kawaii boekenlegger maar de basis is het zelfde.
  • Knip voor de konijnen nog 2 oren uit en eventueel tanden.
  • Plak deze er op.
  • Teken de ogen, neus, oren en snorharen er op en klaar ben je.

Tip:

Kijk ook eens op de volgende links voor nog meer leuke boekenleggers. Allemaal vanuit de zelfde basis gevouwen. Zo krijg je een goed idee wat er allemaal mogelijk is.

De boekenleggers zijn niet alleen leuk om voor je zelf te maken maar misschien ook erg leuk om aan je moeder, oma voor Moederdag te geven of alvast voor Vaderdag. Is één van hun een boekenwurm dan heb jij een leuk cadeau om te geven.

Lees ook eens: Vlinders vouwen

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Vouw je eigen boekenlegger

Pin It on Pinterest

Share This