Waar moet een goeie Pinterest bio aan voldoen?

door | mrt 9, 2021 | Blog | 0 Reacties

Waar moet een goeie Pinterest bio aan voldoen

Je Pinterest bio (omschrijving) is een van de eerste dingen die bezoekers zien als ze op jouw Pinterest account komen. 

Waar moet een goeie bio aan voldoen en hoe trigger je bezoekers? Ik neem het met je door…

In je Pinterest bio zie je een profielfoto maar ook kan je er een omschrijving geven over wat jij te bieden hebt en bezoekers kunnen verwachten. 

Ik kan nog veel meer vertellen over de statistieken. Maar dat is voor een ander keer. Ik hoop dat ik je wijzer hebt gemaakt waarom het bezoekersaantal niet veel zegt. En dat jij je daar niet op blind moet staren.

Je hebt een zakelijke Pinterst account nodig om je statistieken te kunnen zien.

Kijk jij naar je bezoekersaantal? Weet jij hoeveel daarvan ongeveer doorklikken naar je site? Heb je naar aanleiding van de blog nog vragen of opmerkingen. Plaats een opmerking onder de blog en ik zal zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Melanie

Bedrijfsnaam

Gebruik hierbij de naam van je blog of bedrijf. Zo weten voorbijgangers op Pinterest meteen hoe jouw bedrijf heet. ( Makkelijker te herkennen. Dit geld ook voor je vaste klanten of volgers die je zo makkelijker terugvinden op Pinterest.

Zo heb ik het mijn account genoemd; MELDIY.NL. De naam zegt iemand echter niks. Ja, mensen die al bekend zijn met mijn blog. Maar toevallige voorbijgangers zegt het niks. Daarom heb ik er nog wat keywords aan toe gevoegd.

Ik ben een blogger die van DIY en knutselen houdt. Dit vind je ook voornamelijk terug op mijn blog. Daarom de woorden achter mijn naam. MelDIY Knutselen Blogger. Zo is het meteen duidelijk waar mijn bedrijf over gaat.

Een bedrijfsnaam kan je op Pinterest altijd veranderen en aanpassen

Hoe pas je het aan?

Om je bedrijfsnaam en het stukje over jou te kunnen aanpassen ga je rechtsboven naar pijltje dat naar beneden wijst. en klik hierop. 

Ga naar instellingen. Hier kan je diverse onderdelen aanpassen, dus ook je naam. Sla na het veranderen van je gegevens alles op. Als je dit vergeet dan ben je alles kwijt. (De knop is bij jou rood, maar als je niks hoef op te slaan is het grijs.)

Pinterest profiel

Je Pinterest profielfoto zie je niet alleen op je profiel. En daarom misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van je bio.

Bij je pin afbeeldingen zie je als je een zakelijk Pinterest account hebt namelijk links in de hoek een klein profiel fotootje.

Maar waar moet je profiel foto aan voldoen?

Het moet een duidelijk foto zijn waarop je gezicht en een deel van je torso te zien is. De foto moet in de stijl en kleur zijn van je huisstijl/ branding.

Heb je onderneming met nog iemand dan kan je gerust met zijn tweetjes op de foto.

Maar heb je een onderneming dat je deelt met meerdere dan is het raadzaam om hier je logo te plaatsen. Of alleen een foto van de persoon wat iedereen associeert met het bedrijf.

Een foto waar iedereen duidelijk op staat is namelijk niet mogelijk. Dan raad ik je aan om je logo te gebruiken.

Is je logo bekender dan de persoon erachter dan raad ik je ook aan om het logo te gebruiken.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld Nike. Weet jij hoe de hoogste baas van Nike er uit ziet? Het logo daarentegen herken je direct als Nike.

Je logo of profielfoto moet op Pinterest minimaal 165x 165 px groot zijn.

Hou er rekening mee dat je profielfoto in een cirkel wordt weergegeven. Je gezicht moet dan ook perfect in het midden zijn. Als je de afbeelding upload kan je het nog wel bewerken voordat je het opslaat.

Over jou

Met 160 leestekens moet jij duidelijk zien te maken waar jouw blog of bedrijf over gaat. Dat is niet heel erg veel. En best een uitdaging. Ook ik speel hier van tijd tot tijd mee.

Let hierbij op dat je keywords gebruikt. Dit zijn de woorden waar mensen op zoeken. In mijn geval heb ik de tekst:

Op zoek naar creatieve ideeën? DIY’s, knutselen (met kinderen), bullet journaling en zo veel meer. Stop!! zoek niet verder. Create and have fun

Mijn tekst staat boordevol keywords. Creatieve, DIY, knutselen, Knutselen met kinderen, bullet journaling zijn de keywords die ik onder andere heb gebruikt.

Heb je een mamablog die vooral over gezonde voeding gaat en minimalistisch leven dan kan je dit in de tekst verwerken.

Bijvoorbeeld: Minimalist mama blogger met een liefde voor gezonde voeding.

Geef er een draai aan en speel met de woorden en tekst. Verander het als je denkt na een tijdje dat het niet meer bij je past of misschien kom je wel met een veel betere tekst.

Denk niet o jee ik kan niks bedenken ik doe het later wel.

Nee niet doen!!! Zet het vanaf dag goed op en je zal er zoveel meer profijt uit halen.

Als je echt geen pakkende tekst kan bedenken. Begin dan met keywords. Dit zorgt er namelijk direct voor dat als iemand zoekt met keywords dat jouw Pinterest account ook gevonden kan worden. Pas dit wel zo snel mogelijk aan naar een pakkende tekst. Het is leuk om gevonden te worden. Maar zonder een pakkende tekst zullen er veel afhaken. Ooit gehoord van eerste indruk? Nou dat dus…

Omslag

Bijna alles heb je nu gedaan voor een goeie bio. De goeie eerste indruk. Maar er is nog een ding dat daar bij hoort. De omslag. Hier ga ik in diepte op in in mijn blog over de Pinterest omslag omdat het genoeg informatie bevat voor een hele blog.

Waar moet een goeie Pinterest bio aan voldoen

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

waarom moet je een content planning hebben
waarom moet je een content planning hebben

Je blog maar ook je sociale media plannen is zo belangrijk. Maar waarom is dat zo belangrijk. Vandaag vertel ik het belang van plannen en waarom jij dat ook zou moeten doen.Voordat ik aan mijn blog BMelloW begon had ik me over een aantal onderwerpen wat ingelezen. Zo...

Het grote Pinterest geheim.
Het grote Pinterest geheim.

Weet jij het al? Er is één ding wat veel bloggers niet weten van Pinterest. Een geheim dat je blog zo veel mooier kan maken. Bovendien helpt het je om je Pinterest een boost te geven. Nieuwsgierig wat het grote geheim is…..  Na het lezen van de blog weet ook jij het...

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This