waarom moet je een content planning hebben

door | mrt 29, 2017 | Blog | 16 reacties

waarom moet je een content planning hebben

Je blog maar ook je sociale media plannen is zo belangrijk. Maar waarom is dat zo belangrijk. Vandaag vertel ik het belang van plannen en waarom jij dat ook zou moeten doen.

Voordat ik aan mijn blog BMelloW begon had ik me over een aantal onderwerpen wat ingelezen. Zo viel mij op dat veel grote bloggers het altijd weer hadden over het belang van plannen. Een echte must do.

Dat dat een terug kerend onderwerp was, en dus wel belangrijk moest zijn dat kreeg ik wel door. Maar hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Nou hoor ik je denken… Ja maar ik plan niet en mijn blog (of bedrijf) doet het prima. Tuurlijk kan het zonder plannen. Maar heb jij er wel eens bij stil gestaan dat je met plannen veel meer uit je onderneming kan halen?

Hoe maak je een planning?

Er zijn veel verschillende manier om je planning te maken:

Er is software als AsanaMonday.com en Trello. Van deze drie is trello als enigste gratis. Al krijg je bij Monday.com en Asana een proef periode. Overigens geen ervaring met deze drie.

Zo heb ik het een keer in EXEL en  WORD gemaakt. Agenda is ook prima.

Tegenwoordig doe ik het in mijn bullet journal. Ik hou van geschreven werk op papier, dat werkt voor mij het best. Noem me maar ouderwets.

Belangrijk is dat je zoekt naar iets wat voor jou werkt.

Hoe begin je met een planning?

Als je eenmaal een manier hebt gevonden waar jij je planning in gaat maken kan het plannen beginnen…

Bedenk wat voor jou belangrijk is. Begin bijvoorbeeld met het aangeven wanneer een feestdag en vakantie is. Ga je hier iets mee doen voor je onderneming? Ga dan kijken wanneer je met het feestdag als thema aan de slag ga. Schrijf dit op in je planning.

Naast de standaard feestdagen en vakanties kan jij kijken naar minder bekende of gebruikelijke feestdagen. Wie weet kan je hier wat mee.

Dit geeft houvast om te weten waar je ongeveer over kan schrijven. Zo kan je nooit een belangrijke feestdag vergeten. Maar heb je ook meteen genoeg onderwerpen om over te schrijven.

De jaarplanning met vakanties en feestdagen is nu klaar. Om deze dagen kan je onderwerpen bedenken. Voeg dit in je planning toe.

Uiteraard kan je altijd gaandeweg een onderwerp laten vallen of verschuiven. Het geeft je alleen hou vast. Altijd een idee om naar toe te werken.

Hier en daar een paar dagen openlaten is geen ramp. Zo kan je daar iets actueels gebruiken. Mijn ervaring is dat het vanzelf wel vol komt. Heb je het in een digitale planner geschreven dan kan je alle onderwerpen verplaatsen, aanpassen of zelfs verwijderen.

Het plannen is even een werkje maar dan heb je wel wat. Trek er een week vooruit.

Ik doe dit meestal begin november, net voor de drukke feestdagen. Dan weet ik de meeste dagen van vakanties en feestdagen voor het nieuwe jaar.

Het geeft je als blogger en ondernemer houvast. En een chaoot als ik heeft dat echt nodig.

Blog plannen waarom het zo belangrijk is.

Doordat ik mijn blog onderwerpen al voor een jaar klaar hebt liggen kan ik daar altijd op terug vallen. Maar gaandeweg zijn er ook genoeg onderwerpen gesneuveld. Of opgeschoven naar volgend jaar. Of misschien wel nooit. Voordat mijn blog online ging ben ik vooruit gaan werken. Iets wat ik met deze site ook deed. Voor minimaal een maand aan content klaar hebben staan.  Zo heb ik tijdens vakanties, ziek dagen genoeg achter de hand klaar staan.  Dit geeft mij rust. En ik ben ervan overtuigd dat het jou ook rust gaat geven.

Ideaal toch!

Maar waarom is het vooruit plannen toch zo belangrijk.

Doordat je je onderneming goed hebt uitgedacht en dus gepland geeft zoals ik al zei: rust.

Maar ook is het dan makkelijker om vooruit te werken. Een paar weken op vakantie en je onderneming draait moeiteloos door zonder jou. Zekers als blogger is dat op deze manier heel makkelijk te doen.

Als je al onderwerpen weet is het makkelijk om er thema’s om heen te bedenken. Of als winkelier om al in te kopen.

waarom moet je een content planning hebben

Tip

Als blogger en onderneming denk je niet alleen thema’s uit maar ook een sociale media plan.

Zoals een kleuren thema passend bij het seizoen op je Instagram. Een Instagram grid. Maar ook wanneer je een Pinterest afbeelding op welke Pinterst bord gaat plaatsen. Advertenties op welk kanaal. Enzovoorts.

Hoe doe jij dat? Heb jij een planning? Zo ja hoe plan jij alles in? Tips en tricks zijn altijd welkom. Laat het weten in de opmerkingen onder de blog.

Melanie

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

Het belang van een goeie webhost.
Het belang van een goeie webhost.

Het belang van een goeie webhosting. Dat dit belangrijk is daar kwam ik vorig jaar wel achter. Dit zorgde ervoor dat ik een week lang niks meer kon doen op mijn blog. Vandaag vertel ik je wat er was gebeurd en hoop ik via deze weg jou te behoeden van dezelfde...

Het grote Pinterest geheim.
Het grote Pinterest geheim.

Weet jij het al? Er is één ding wat veel bloggers niet weten van Pinterest. Een geheim dat je blog zo veel mooier kan maken. Bovendien helpt het je om je Pinterest een boost te geven. Nieuwsgierig wat het grote geheim is…..  Na het lezen van de blog weet ook jij het...

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

16 Reacties

 1. Kreanimo

  In de zomer heb ik netjes vooruit gepland voor Crea-cross, want ik zat in China en Kroatië en ik wist niet hoe dat daar met het internet zou zijn daar.
  Maar voor de rest probeer ik het wel, maar lukt het me vaak helemaal niet goed!
  En omdat het een hobby is en ik het ook zo wil houden is het dan maar zo als het me niet lukt!

  Antwoord
 2. Huismama

  Ik doe ook altijd enorm mijn best om vooruit te werken. Ondanks dat ik ideeën te over heb, schiet het schrijven er door omstandigheden soms toch bij in. Ach, ik laat het maar los…

  Antwoord
  • BMelloW

   Los laten is soms ook beter. Anders geeft dat ook weer blog stress.

   Antwoord
 3. Ivette - Ivette's life

  Wat goed, zo’niet jaarplanning. Die heb ik eigenlijk niet. Hoogstens een maandplanning. Ik schrijf heel veel op gevoel en vind ik het lastig om dat een half jaar vooruit te doen. Ik probeer wel een week klaar te hebben staan en alles is mij bij ingepland. Ik heb een mooie agenda, waarin ik de berichten plan ga met kleurtjes aan de slag. In een boekje schrijf ik alle ideeën op voor als ik nu geen tijd heb. Ook een leuke reden om stationary te kopen.

  Antwoord
  • BMelloW

   Zolang het voor jou zo werkt is het toch goed. Ik heb ook overal ideeën rond slingeren.

   Antwoord
 4. Dewi

  Ja! Wat supergoed van je. Hier kan ik alleen maar een voorbeeld aan nemen.

  Antwoord
 5. Marieke

  Wauw! Ik vind dat echt knap. Ik kan dat niet zo uitgebreid van tevoren planne. Vaak komt het ineens op en schud ik blogs zo uit mijn mouw. En soms staan er wat blogjes gepland als ik meerdere ideetjes in mijn hoofd heb. Daarnaast schrijf ik regelmatig onderwerpen op zodat ik altijd wel inspiratie op kan doen vanuit mijn notitieboek.

  Antwoord
  • BMelloW

   Ik heb overal ideeën liggen. Ik kan nog wel even voort. Jij ook?

   Antwoord
 6. Vlijtig Liesje

  Ik heb wel ongeveer een blogplanning in mijn hoofd, maar niet op papier. Een aantal posts als back-up hebben vind ik ook prettig.

  Antwoord
  • BMelloW

   Knap dat jij het in je hoofd hebt zitten. Ik moet het wel opschrijven. Ik vergeet het anders.

   Antwoord
 7. carolien

  Ik probeer altijd wel de artikelen voor de volgende week klaar te hebben. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk vooruit te werken maar vind ik het na mate de planning voller wordt steeds lastiger om toch door te gaan. Vooruit plannen zou ik de komende tijd wel moeten gezien ik naar 2 banen ga en dan eigenlijk geen tijd meer heb voor mn blog. Doodzonde om te stoppen natuurlijk dus is vooruit schrijven de enige oplossing. Gister door het mooie weer niks gedaan, maar vandaag ga ik toch even flink aan de slag.

  Antwoord
  • Linda

   Hier ook enorm afhankelijk van het weer en aantal afspraken buitenhuis. Ik probeer altijd een week vooruit te werken lukt ook vaak met tekst maar moeten nog wel foto’s bij oid. Voor week daarna heb ik dan paar opzetjes. Maar komt ook boor dat ik nog voor de volgende dag moet schrijven dus lukt niet altijd. Vind het ook niet erg want je kan dan veel meer inspelen op actualiteit en je bent een stuk flexibeler ook al kan je alles doorschuiven.

   Antwoord
   • BMelloW

    Heb ik soms ook. De foto’s of teks al klaar. Moet alleen nog de andere helft nog doen.

    Antwoord
   • BMelloW

    Bij mijn gaat foto’s maken en schrijven ook vaak door elkaar heen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This