Waarom Pinterest?

door | sep 18, 2019 | Pinterest | 0 Reacties

Vraag jij je af of Pinterest de juiste middel is voor jou onderneming. Wat de meerwaarde is van Pinterest. En waarom het echt niet mag ontbreken

Waarom Pinterest? Na het lezen van de blog weet jij het antwoord.

waarom Pinterest Waarom mag het niet ontbreken in je ondernemersplan

Pinterest is geen sociale media.

Ook al wordt Pinterest gerekend als een sociale- mediakanaal, toch is dat niet zo. Je kan op Pinterest niet lekker sociaal zijn. Het is nog altijd een zoekmachine. Behandel het ook zo.

Groot verschil met Google is dat je op je Pinterest account het allemaal geordend op kan slaan. En vooral dat laatste maakt het een ideaal kanaal om mee te werken.

Groot bereik

Dagelijks gebruiken miljoenen mensen Pinterest om ideeën te vinden over allerlei onderwerpen. Meer dan 75% van de ideeën komt van bedrijven zoals dat van jou – daarom ben jij zo belangrijk voor pinners.

Dagelijks gebruiker:

  • 250 miljoen mensen,
  • 175 miljoen pins

en groeit nog elke dag.

Toch zijn er maar weinig Nederlandse bloggers en bedrijven die optimaal gebruik maken van Pinterest. En dat is echt zonde. Veel weten niet zo goed wat ze er mee aan moeten. En of het wat kan betekenen voor hun blog of bedrijf. Het is wel degelijk een kanaal die veel voor je blog of bedrijf kan betekenen.

Ik weet niet hoe het met jou zit. Maar als ik inspiratie nodig heb, over wat dan ook, is Pinterest het eerste waar ik ga kijken. Als ik iets zie wat ik zoek of leuk vindt sla ik het op of klik ik door. Heb ik geen tijd om het uitgebreid te bestuderen dan sla ik het op.

Lees ik het en vind in de informatie waardevol dan sla ik het alsnog op. Mijn lezers geef ik graag waardevolle Pins mee. En volgens onderzoeken ben ik hier niet de enigste in.

250 miljoen actieve bezoekers per dag.

Daar zitten heel veel potentiële klanten of bezoekers bij. Dat de afbeeldingen als een piramide effect werkt (1 geeft het door aan bijvoorbeeld 4 pinners die geven het allemaal weer door aan 8 pinners enz.). Doorgegeven wordt maakt het heel aantrekkelijk om met Pinterest aan de slag te gaan.

Algoritme

Bij Facebook verdwijnt je net geplaatste bericht al na 30 minuten uit beeld, zeker als er niet direct op wordt gereageerd of geliket. Dit geld ook voor Instagram. Twitter (voor als je daaraan doet) is het levensduur van je bericht zelfs nog korter. En het steeds veranderende algoritme maakt het spel op die sociale mediakanalen er niet makkelijker op.

Pinterest heeft ook een algoritme maar is niet zo veranderlijk als de andere kanalen. Pinterest ziet er misschien lastig uit, maar is dat zeker niet. Als jij de regels in acht neemt dan kan ook jouw blog of bedrijf een succes zijn.

Zoekmachine

Pinterest is een zoekmachine en daardoor kan een oud bericht maanden soms zelfs jaren later nog gevonden worden. Zo is mijn bericht (op mijn andere blog) over een zoutdeeg recept viraal gegaan op Pinterest. Inmiddels al meer dan 100.000 keer gedeeld. Ik ben de tel inmiddels kwijt. Steeds vind ik het weer terug met weer een nieuwe link naar mijn site van dit bericht. En elke dag komen via deze link tientallen bezoekers naar mijn site. Op een zeker hoogtepunt zelfs meer dan duizend per dag.

De kracht van Pinterest zit hem dan vooral in het zoeken en viraal gaan van een pin.

Bedrijven en bloggers die zijn begonnen met het plaatsen van Pinterest afbeeldingen zagen hun omzet en bezoekersaantallen snel groeien.

Waarom Pinterest Waarom Pinterest van groot belang is voor jouw onderneming, en niet mag ontbreken.

Nadeel Pinterest

Een nadeel van Pinterest kan zijn dat je vers geplaatste pin niet altijd direct wordt opgepikt. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. Zo ging een pin van mij pas 2 jaar na het schrijven viraal. Een blog waarvan ik maar niet kon begrijpen dat het niet werd opgepikt.

Totdat ik mijn content ging aanpakken. Nieuwe afbeeldingen ging plaatsen en het rond Sinterklaas weer flink ging promoten. Binnen een dag werd het opgepakt en in een week meer dan 3000 bezoekers opgeleverd.

Tip:

Als een Pinterest afbeelding niet aanslaat kijk dan nog eens goed naar je afbeelding en je content.

Er is nog iets waar je met Pinterest rekening moet houden. En dat is de tijd van plaatsing. Dan heb ik het niet zo zeer over de tijd of dag. Eerder over de periode. Twee weken voordat het Kerst is beginnen met het plaatsen van Kerst gerelateerde content is te laat. Begin gerust 6 tot 8 weken voor de datum er al mee.

Heb je een winkel dan is dit ook voor jou de perfecte tijd om je Kerst items te gaan promoten. Heb je een blog dan kan ik het me zo voorstellen dat je niet dan al wilt beginnen met Kerst content te schrijven. Denk er dan eens aan om oud werk onder de loep te nemen. Nieuwe links in oude content te plaatsen. Eventueel nieuwe afbeeldingen. Plaats afbeeldingen in deze werken voorafgaand alvast beetje bij beetje op Pinterest. Je zal zien dat het je heel erg veel gaat opleveren.

Een goeie content en sociale mediaplanner is dan ook key.

Lees ook eens: Belang van plannen

Tip:

Zo nu en dan oud werk opnieuw bekijken kan echt geen kwaad. Als een pin niet loopt en je bent overtuigd van je content kan het maken van een andere Pinterest afbeelding al wonderen verrichten. Plaats desnoods 2 of 3 Pinterest afbeeldingen in je blog. In je Pinterest statistieken zie je met de tijd welke van die pins het goed doet en welke niet. Speel hier dan ook op in.

Om in jouw Pinterest statistieken te kunnen kijken moet je een zakelijke account en rich pins hebben aangemaakt.

Meer over leren?  E-book, Pinterest voor beginners, leert je alles om van je blog of onderneming een succes te maken.

waarom Pinterest Waarom mag het niet ontbreken in je ondernemersplan

Waarom moet je gebruik maken van Pinterest? Ik geloof dat dat nu wel duidelijk is. En als je nog niet overtuigd ervan bent. Probeer het dan eens  door 5 Pinterest afbeeldingen te plaatsen op Pinterest die allemaal linken naar de juiste pagina op je site. Geef het een paar weken. Ik durf je te verzekeren dat het zijn vruchten zal afwerpen.

Maak jij al gebruik van Pinterest? Zo ja wat heeft het voor jouw blog of bedrijf betekend? Maak je nog geen gebruik van Pinterest? Wat houd je tegen? Ga je na het lezen van mijn redenen ook een poging wagen? Ik lees je bevindingen graag terug in de opmerkingen onderin mijn blog.

Melanie

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?
Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?

Als blogger of ondernemer is het hebben van Rich pins erg aan te raden. Maar hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account? Vandaag neem ik het stap voor stap met jou door.  Ook leg ik alles uit vanuit Wordpress. Werk je met een ander platform en wil je er meer...

Uitgelichte pinterest borden
Uitgelichte pinterest borden

Als je een zakelijke Pinterest account hebt dan kan je de uitgelichte Pinterest borden instellen. Hoe dat moet en waar je op moet letten dat lees je in de blog. De uitgelichte bordsectie is niet langer beschikbaar. Een uitgelichte Pinterest bord is een bord dat je op...

Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?
Wat is een Rich pin?

Rich pins (Uitgebreide pins in het Nederlands) geven je pin extra informatie. Zo zie je direct bij de pin zelf een favicon en extra informatie. Wat het precies inhoud en wat het voordeel er van is? Ik vertel je er meer over. Vandaag ga ik niet in op hoe je de Rich pin...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This