Het zal je vast wel opgevallen zijn. Het is stil op mijn blog en sociale media. En dat heeft een reden. De reden is mijn gezondheid. Schreef ik vorige week nog dat ik niet lekker in mijn vel zit en daardoor minder wilde gaan bloggen. Ik had toen niet kunnen bedenken dat ik binnen een dag niet eens meer in staat zou zijn om ook maar een dag te bloggen.

Ik baal als een stekker dat ik niet kan bloggen. Lekker creatief bezig zijn. Als dat ineens allemaal niet kan is dat natuurlijk schrikken maar ik baalde vooral. Omdat bloggen me nu helemaal niet lukt vind ik het wel zo belangrijk om het jou, mijn lezer uit te leggen.

Het begin

Om te kunnen verklaren wat er nu met mij aan de hand is moet ik je mee nemen naar het begin.

Al zolang ik me kan herinneren heb ik zwakke knieën. Een brommer ongeluk op mijn 18de heeft dat geen goeds gedaan. Mijn hele leven heb ik zo nu en dan pijn in mijn knieën. Het hoort bij mij . Zeker na een avondje stappen hadden mijn knieën een paar dagen nodig om te herstellen.

Zwangerschap

Tijdens mijn laatste zwangerschap begaf mijn rechter knie het. Dik en pijnlijk. Ik gaf mijn gewicht de schuld. Zodra ik weer op mijn oude gewicht zou zijn, komt het vast wel goed. Maar helaas niks bleek minder waar. Ik bleef dus eigenlijk maar excuses zoeken voor mijn knie.

Vorige week.

Ik zat al even niet lekker in mijn vel. De pijn in mijn knie en zo nu en dan ook in mijn ellebogen. Inmiddels ook weer mijn jaarlijkse terugkerende voorhoofdsholteontsteking was er weer. Nee het zat me niet mee. Maar de lente was in aantocht en het Paasweekend stond voor de deur. Leuke dingen dus.

Na een leuke eerste Paasdag kwamen we doodmoe thuis. Ik lag al snel in bed nog even op mijn telefoon. Op het moment dat mijn vriend zijn schoenen uit wilt trekken gaat hij op het bed zitten. Hij laat zich vallen op het bed. Krak zei mijn voet. Ik voelde een pijnscheut en dat was het ook.

Je zal nu wel denken ja leuk je knie en je voet maar wat heeft dat te maken met niet kunnen bloggen. Ik kom daar zo…

Die nacht

Ik werd snachts wakker met enorme pijn in mijn voet. Ik kon het wel uitschreeuwen. Tranen sprongen spontaan in mijn ogen. Misselijk van de pijn.  Na wat pijnstillers viel ik uiteindelijk in slaap. De volgende ochtend zag ik pas hoe erg mijn voet er aan toe was. Een mega ei op mijn voet. Staan of lopen was onmogelijk. Hinkelen kon ik ook niet omdat mijn knie dat niet aan kan. Tja nu besefte ik pas hoe belangrijk een goede knie was. In de loop van de week was het lastig voortbewegen, maar alles went. En klagen dat kan ik niet zo goed.

Halve wegen die week kreeg ik koorts. Ik kon steeds minder. Ik kan het niet goed uitleggen. Maar het voelde alsof mijn lichaam langzaam aan het begaf. Slapen dat wilde ik. De hele dag. Maar ja met een peuter de hele dag om je heen en twee kinderen die er na school zijn is dat niet een optie.

Op donderdag merkte ik dat ik ineens geen pen meer vast kon houden. De kracht was uit mijn handen. Het zal wel met mijn koorts en vermoeidheid te maken hebben, dacht ik nog.

Ziekenhuis

Zaterdag avond merkte ik ineens dat mijn rechter pink bij de gewrichten rood en pijnlijk werden. En langzaam opzwelt. Misschien verkeert afgezet bij het opstaan, dacht ik toen nog. ( Pink heb ik namelijk veel vaker gekneusd gehad.) Die nacht zou ik het even aankijken….

Lees ook eens: Ik ben een klungel.

De volgende ochtend was mijn pink nog dikker en pijnlijker. Inmiddels begon ook hetzelfde met mijn linker middelvinger. Ik besloot dat dit niet te verklaren viel en dus het ziekenhuis gebeld moest worden.

Twee uur later zat ik bij de huisartsen post…

Ondertussen waren mijn pols gewrichten ook dik en rood en heel pijnlijk. Mijn handen kon ik helemaal niet meer gebruiken. Totaal uitgeschakeld. Zodra een vinger het niet meer doet en verkrampt in een bepaalde houding blijft staan, zie dan maar je andere vingers normaal te bewegen.

In het ziekenhuis kreeg ik bevestigd wat ik al dacht. Mijn gewrichten zijn ontstoken. De oorzaak dat konden ze nog niet zeggen. Waarschijnlijk sluimerde er al wat in mijn lijf. Vandaar dat ik me al een tijd niet zo top voelde. Mijn voet was denk ik de bom die het geheel liet ontploffen. Mijn lichaam kon het gevecht niet langer aan. Belangrijkste was dat ik snel mogelijk aan de medicijnen ga om de gewrichten weer tot rust te laten komen.

De volgende dag merkte ik al een verschil. Mijn gewrichten waren niet langer meer dik en rood. Wel nog stram en lastig te bewegen. Maar er was vooruitgang. Ik was hoopvol.

De medicijnen maakte mij de eerste dagen erg slaperig en ik space flink. Maar alles om beter te worden.

Een bericht gedeeld door Melanie (@bmellow.nl) op

Hoe gaat het nu?

Het wisselt per dag heel erg hoe ik me voel en wat ik kan. De ergste pijn is weg. Maar elke dag is het weer afwachten welke gewrichten het nu weer niet zullen doen. Gisteren kon ik voor het eerst zins 1,5 week weer een pen vast houden.(zie bovenstaande foto) Koste me wel veel moeite. Ondanks dat een enorme overwinning. Maar vandaag werd ik wakker met drie vingers die het weer niet doen.

Ondanks dat voel ik me verder vele male beter dan ik me in lange tijd heb gevoeld. Klinkt raar met gewrichten die het zo nu en dan niet doen. Ik kan het dan ook niet goed uitleggen.

Hoe nu verder?

Ik moet eerst de medicijnen gebruiken tot ze op zijn. Nog een paar dagen dus. En dan moet ik naar het ziekenhuis en zal er een onderzoek gestart worden. Alles wijst naar reuma. Of dat het is… tijd zal het leren.

Bloggen.

Omdat ik nu niet weet hoe het met mij gaat verlopen en mijn gezondheid per dag erg wisselend is kan ik voor nu niet zeggen hoe en wat. Ik heb nog wel een aantal DIY’s die ik ooit heb gemaakt en voorbij kan laten komen. Zo nu en dan een blog zal er voorbij komen. Maar ik kan niet zeggen hoe, wat en wanneer. Een onzekere tijd wacht mij en dus ook even voor mijn blog. Ik hoop dan ook op je begrip dat ik minder aanwezig ben op mijn blog. Wel ga ik proberen meer met sociale media aan de slag te gaan. Uiteraard hou ik je op de hoogte van dit alles.

Nieuwe update

Foto is afkomstig van Pixabay

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pin It on Pinterest

Share This