Als liefhebber van Disney leek het mij leuk om een Walt Disney tag te bedenken. Een tag waarin je vragen beantwoord met hoe kan het ook anders over Walt Disney. Dus ben jij een echte Walt Disneyfan dan is deze tag voor jou. Lees je met mij mee?

Vroeger had ik mijn kamer vol met alles wat ook maar met Walt Disney te maken had. Mijn allereerste bioscoopfilm die ik ooit zag was ook een Walt Disneyfilm. Peter Pan om precies te zijn. De liefde voor Walt Disney is altijd gebleven. Nu geen Walt Disney karakters meer aan de muur. Maar nog altijd verzamel ik de films.

En omdat ik al een hele tijd geen tag heb ingevuld en omdat ik er eens eentje zelf wil bedenken, kwam ik op het idee voor de Walt Disney tag.

Neem de tag gerust over, vergeet dan niet om mijn, BMelloW als oorspronkelijke bedenken van de tag te noemen. Neem de tag gerust over als je wilt. Ik lees graag jouw antwoorden.

De Walt Disney tag

Wat betekend Disney voor jou?

Zoals ik hierboven al een beetje beschreef ik ben gek op Walt Disney en alles wat er mee te maken heeft. Kijk alle films. Vele meerdere keren. Nu ik een dochter heb wil ik voor haar ook een heuse prinsessen jurk maken. Ben al begonnen met een Tinkerbell kostuum. Maar ga nog heel veel meer maken. Het grootste succes tot nu toe is de Vaiana bloemenkrans die ik ooit voor haar had gemaakt. Gelukkig vindt ze het zelf ook leuk.

Ben jij wel eens naar een Walt Disney themapark geweest? Zo ja welke en hoe vond je ze?

Nee nog nooit staat nog altijd op mijn wens lijstje. Maar op de een of andere manier komt het er nooit van. Het liefst ga ik naar Disney world. Ik denk dat ik dan het grootste kind ben van het hele gezin. Met Mickey muis oren en al.

Wat is je favoriete film?

Ik heb er al eens een blog over geschreven dat is toch wel Mulan. Ik heb iets met het oude China ik vind dat heel interessant. De cultuur, het eten. Deze film vertolkt het oude China en hoe een meisje strijd voor gerechtigheid, vooroordelen en heel dapper is. Ze geeft niet op, ondanks de woorden van andere mensen. Daar kunnen we met zijn allen veel van leren.

Wie is je favoriete karakter?

Wij noemen haar thuis Moana. In Nederland kennen we haar als Vaiana. Dit is de favoriete film van mijn dochter en kijken we zeker een keer per week. Alleen kijken wij de films altijd met haar in het Engels. De Nederlandse naam kent zij dan ook niet.

Waarom zij. Ik vind haar supermooi gemaakt. En ook zij gaat voor waar ze in geloofd, ondanks wat andere zeggen. hmmmm klinkt nu ik erover na denk wel een beetje hoe ik zelf ook in elkaar zit.

Wie is je favoriete sitekick?

Dit vind ik een lastige vraag. Mij schieten er twee direct te binnen. Het draakje Mushu uit Mulan en Bumba van Lion King. Ik kan echt niet kiezen. Kies jij maar.

Wie is je favoriete Prinses?

Dat zijn wel de bovenstaande dames Vaiana en Mulan. O ja Mulan was eerst geen prinses. Als ik dan toch een prinses moet noemen dan is dat het meisje met de prachtige rode krullen. Ik heb het over Merida. uit de film Brave. Wat ik overigens een hele leuke film vond.

Wie is je favoriete Prins?

Hij was geen prins maar werd het wel, telt dat ook mee? Ik heb het over Aladin.

Welk dier uit een Walt Disneyfilm vind jij het leukst?

Hierboven noemden ik al mijn favoriete sitekicks dat ook dieren zijn. Meestal zijn de site kicks een dier. Maar er is eentje die als kind mijn favo films was. En welk dier ik nog altijd wilt hebben. Ik heb het over Lady uit Lady en de vagebond. Ik was gefascineerd door de soort hond en toen al een hopeloze romanticus. (Ben totaal niet romantisch, maar wel een sukkel voor romantische verhalen.)

Wat is je favoriete liedje?

Er is er eentje die mij direct te binnen schiet. Can you feel the love tonight van Phil Collins. Uit de film de Lion King.

Welke film maakte jou aan het huilen?

Bij elk kind dat ik op de wereld hebt gezet ben ik weer een beetje meer emo geworden. En kan ik steeds sneller janken bij het zien van een film. Maar er zijn toch wel twee films die denk ik wel voor de nodige tranen bij iedereen zal veroorzaken. Ik heb het dan over Bambi en de Lion King

Welke film maakte jou aan het lachen?

Keizer Kuzco. Een film wat niet zo heel erg bekend is. En het qua cijfers ook heel slecht heeft gedaan. (Dat zegt misschien wat over mijn humor) Maar ik kon er smakelijk om lachen

Welke filmverhaal heeft het meeste indruk op jou gemaakt?

Dat zijn er een aantal, ik denk direct aan Big hero 6 Omdat ik het verhaal uniek vond. Kan me niet heugen dat Disney een film al had dat hier op leek. Vaiana omdat ik de film zo mooi vind gemaakt. Vroeguh vond ik de Lion King heel mooi gemaakt. Iets wat toen nog uniek was, inmiddels normaal. Mulan tja zoals ik al schreef voor het verhaal. Maar de film reeks Pirates of the Caribbean o I love them. Met mijn eeuwige crush voor Johnny Depp vind ik hem hier wel echt uber sexy in als piraat. (Ik weet het, zeg maar niks)

Wat is je meest favoriete Disney classic film?

Dat is Mulan. De rede al benoemd.

Wat is jou favoriete Disney Pixar film?

Brave al vind ik Coco ook erg leuk. Vind het verhaal zo mooi van deze films. Beide met een duidelijk boodschap.

Pixar of Disney?

Das een no brainer, Disney.

Welke film vond je echt niks?

Dat zijn er een aantal. Toy story, Dombo en Wall- e. Vind deze films zo saai. Kan er mijn aandacht echt niet bij houden. Dombo vind ik dan wel weer heel lief er uit zien. Maar tegen Toy story heb ik echt iets. Verschrikkelijk. Gelukkig vinden mijn kinderen het ook niks.

Welke film eind is jou het beste bij gebleven?

De Lion King vind ik wel echt een heel mooi verhaal. De film is van begin tot eind mooi. Met een zeer verdrietig midden eindigde het toch goed. Maar daar kom ik weer, Mulan. Het is niet voor niks mijn meest favo film.

Dit was de Walt Disney tag. Ik hoop dat je het een leuke tag vond. Neem het gerust over. Hierbij nomineer ik Marieke

Wat is jou favoriete Walt Disneyfilm? En waarom?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

Pin It on Pinterest

Share This