Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging. Elke week ga ik mee doen met de uitdagingen van Ilse van Kreanimo. Deze week is het thema; kleur. Een experiment die ik al een tijd je wilde doen. Een experiment waarvan ik me afvroeg of dit wel echt zou werken. Waskrijtjes hartjes maken.

Kleur is een niet al te moeilijk thema om iets bij te verzinnen. Verschillende leuke dingen spookte door mijn hoofd. Maar deze, deze wilde ik al een tijd uitproberen. Experimenteren. Ik had echt geen idee of het ook zou werken.

De waskrijtjes had ik ooit voor een paar cent in de uitverkoop op de kop getikt. Voor deze DIY. Maar een mal dat ontbrak nog. Totdat ik een paar maanden geleden tegen een hartjes mal aan liep in de uitverkoop. Een bepaalde vorm had ik nooit in mijn hoofd voor dit experiment. Maar bij het zien van de mal wist ik, dit wordt hem. Bingo!!!

De hartjes mal is eigenlijk om chocolade/ bonbons mee te maken. Maar de waskrijtjes van hartjes zou hier vast mee lukken. Zonder te weten hoe en wat ging ik aan de slag met wat mij logisch leek. Echt experimenteren. Spannend!!! Gaat het lukken?

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 20 minuten

Benodigdheden:

 • Waskrijt diverse kleuren ( Hoeveelheid is afhankelijk van de mal)
 • een mal van siliconen. Vorm maakt niet zo veel uit.
 • oven

Werkbeschrijving:

 • Haal de wikkels van de waskrijtjes af.
 • Gebruik zo veel mogelijk verschillende kleuren. Liefst contrasterende kleuren.
 • Zet de oven aan op 150 graden.
 • Snij, knip, breek de waskrijtjes in kleine stukjes. de stukjes hoeven niet gelijk te zijn.
 • Plaats de stukjes waskrijt in de vormen. Mag best iets boven de vorm uitkomen. Er blijft maar weinig van over.
 • Het mooiste is als je kleuren bij elkaar plaats die echt heel erg anders zijn. Zodat je duidelijk ziet dat er meerdere kleuren bij elkaar zit.
 • Als je klaar bent en je mallen zijn vol dan plaats je het in de oven.
 • Binnen een paar minuten zal het smelten. Zodra het gesmolten is zet je de oven uit. Haal voorzichtig het uit de oven en laat het opdrogen.
 • Ik had duidelijk nog meer waskrijt in de mallen kunnen stoppen. Wat niet ging omdat er niks meer bij kon. Doordat de mal na het opdrogen maar half gevuld was ben ik er nog een laag met krijt op gaan breken. En kon ik het hele proces nog een keer herhalen.
 • Nu waren de mallen gevuld na het drogen. Het verwijderen van de waskrijt hartjes uit de mal kon beginnen.
 • Voorzichtig haalde ik ze er een voor een er uit. Met een mooi resultaat al zeg ik het zelf.

Waskrijt hartjes

Ik heb voor hartjes gekozen maar elke mal van siliconen zal hier geschikt voor zijn. Hou er wel rekening mee… Hoe groter de mal. Des te meer krijtjes er in verwerkt moeten worden. En in deze kleine hartjes gingen al aardig wat waskrijtjes.

Waskrijt hartjes maken Traktatie. BMelloW.nl

Tip:

Deze waskrijt hartjes zijn leuk om cadeau te geven. Als je uit deelt in de klas omdat je kind jarig is bijvoorbeeld. Stop een paar hartjes in een plastic zakje, strik er om en een leuke tag en je hebt een perfecte traktatie. Omdat je dit kan aanpassen aan de thema van de verjaardag kan je hier ook een bijpassende mal zoeken.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Deze keer geen andere co host.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Heb jij het wel eens geprobeerd te maken? Is dit iets om uit te gaan proberen? En wat vind je er van om dit als traktatie uit te delen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+
Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Waskrijt hartjes maken BMelloW.nl (1)

Link droppen en voorwaarde:

[inlinkz_linkup id=765100 mode=1]

Pin It on Pinterest

Share This