Wat is een Rich pin?

door | feb 9, 2020 | Pinterest | 0 Reacties

Hoe installeer je Rich pins op je Pinterest account Een zakelijk account aanmaken.

Rich pins (Uitgebreide pins in het Nederlands) geven je pin extra informatie. Zo zie je direct bij de pin zelf een favicon en extra informatie.

Wat het precies inhoud en wat het voordeel er van is? Ik vertel je er meer over.

Vandaag ga ik niet in op hoe je de Rich pin moet aanmaken, dat komt in een andere blog op terug. je moet eerst begrijpen wat een Rich pin is voordat je het moet aanmaken.

In een Rich pin zie je onder in de pin een favicon van je foto of logo en wat extra informatie. Met een favicon vergroot je de bekendheid en herkenning (branding) van je onderneming. Met het kleine beetje meer informatie.

Er zijn vier soorten uitgebreide pins:

  • App
  • Product
  • Recept
  • Artikel

Productpins:

Winkelen wordt nog makkelijker gemaakt met een product pin. (Zie bovenstaande foto.) Ze bevatten real-time prijzen, beschikbaarheid en informatie over waar het product gekocht kan worden. 

In Amerika kan je zien hoeveel er van een product op voorraad is. En om het shoppen nog aangenamer te maken kan je meteen vanaf Pinterest je aankoop doen. Niet meer moeilijk doen door eerst naar de site te moeten en dan alle stappen te doorlopen, nee nu kan je direct naar afrekenen gaan.

Groot voordeel, mogelijke kopers zullen minder snel afhaken. Ook zijn ze bezig met nog veel meer opties, alleen zijn die nog niet beschikbaar buiten Amerika. Hierover later meer info, zodra het hier beschikbaar is.

Artikelpins:

Met artikelpins kunnen pinners, verhalen bewaren die belangrijk voor ze zijn. Elke artikelpin bevat een kop, informatie over de auteur en een beschrijving. Hier krijg je als blogger voornamelijk mee te maken. Maar als je een shop hebt kan je uiteraard ook zo nu en dan een blog op je site plaatsen. (Zie bovenstaande foto).

Receptpins:

Koks worden blij van receptpins vanwege de extra informatie over ingrediënten, bereidingstijden en portiegroottes. (Zie bovenstaande foto). Nadeel is dat iemand zich misschien niet meer genoodzaakt voelt om naar je site te gaan.

App- pins:

Deze pins laten een installeerknop zien waarmee gebruikers je app kunnen downloaden zonder dat ze Pinterest hoeven te verlaten. Op dit moment werken app-pins alleen met iOS. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt waarbij je een eigen app hebt. Denk hierbij aan Ali- expres en Hennes en Mauritsz.

Ik hoop dat de verschillende soorten Rich pins je nu duidelijk zijn. Voor wat voor soort Rich pins je gaat is dus afhankelijk wat jij er mee wilt.

Nogmaals een Rich pin is een goeie toevoeging op je Pinterest account. Het kweekt vertrouwen bij mensen. Mensen zullen je sneller herkenen en met het beetje meer info kan je wellicht net de persoon overhalen kunnen halen om naar je site te gaan.

Je weet nu wat rich pins zijn, dan is de volgende stap het instaleren. Ik neem het stap voor stap met jou door.

Melanie

Wat is een rich pin_ Welke soorten zijn er, en waarom moet je het aanmaken

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?
Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?

Als blogger of ondernemer is het hebben van Rich pins erg aan te raden. Maar hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account? Vandaag neem ik het stap voor stap met jou door.  Ook leg ik alles uit vanuit Wordpress. Werk je met een ander platform en wil je er meer...

Uitgelichte pinterest borden
Uitgelichte pinterest borden

Als je een zakelijke Pinterest account hebt dan kan je de uitgelichte Pinterest borden instellen. Hoe dat moet en waar je op moet letten dat lees je in de blog. De uitgelichte bordsectie is niet langer beschikbaar. Een uitgelichte Pinterest bord is een bord dat je op...

Geheimen Pinterest borden
Geheimen Pinterest borden

Niet al je Pinterest borden wil je in het zicht voor iedere bezoeker. Sommige wil je graag voor jezelf houden.  Maar hoe doe je dat? Hoe maak je een bord geheim, alleen zichtbaar voor jou? Niet alleen leg ik jouw vandaag uit hoe je een bord geheim maakt maar ook...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This