Wat staat er op het kerstmenu? Wat wil ik en het gezin op het kerstmenu? Dat was de eerste vraag. Tja wat willen we eten. Ik ben niet van de vele gangen en lang tafelen. En je vol vreten. Maar toch wil ik iets op tafel zetten. Net iets meer dan op een normale dag.

Bij de vraag wat willen jullie eten met kerst? Kreeg ik meteen te horen kip saté en frikadel pan ( gehakt uit de oven). Oke, we gaan op de Indische toer. Voor mij heel fijn. Ik kan deze twee gerechten met mijn ogen dicht maken. Maar wat nog meer? Toen ik vroeg Nasi of bami hoorde ik in koor nasi. Maar ja, wat voor een nasi?

Als Nederlanders vaak aan nasi denken dan denken ze aan gebakken rijst met iets er in. Voor een Indo /Indonees is dat niet het geval. Nasi betekend niets meer dan rijst. Nasi goreng is gebakken rijst. De nasi zoals de meeste mensen het kennen.

Op de vraag; wat voor een nasi werd het stil….

Ik weet dat mijn liefste wederhelft het liefst nasi goreng eet, mijn jongste zoon witte rijst en mijn oudste zoon vindt nasi kuning ( koening) erg lekker. Nasi kuning is gele rijst. Deze rijst wordt vooral tijdens feestelijke momenten gemaakt. Als kerst niet feestelijk is dan weet ik het ook niet meer.

Nasi kuning it is.

Lees ook eens: Overheerlijke kerst recepten.

Tot zo ver hebben we al de basis. Maar nu nog de groenten. Ik kan niet zonder mijn groenten. Geen groenten, geen complete maaltijd. Aangezien ik nog spruitjes hebt liggen was de keus snel gemaakt. Ik ga er een heerlijke spruitjes in ketjap en sesam saus maken. De manier om hier de kinderen spruitjes echt lekker te laten vinden. Maar ik wilde er nog een groenten gerecht bij. En al snel kwam gado gado ter spraken. Prima dit is ook zo een gerecht waarbij ik niet hoef na te denken. Zo gemaakt en altijd lekker. Bovendien kan ik dit de avond er voor al maken. Ideaal.

Als bij gerechtjes ga ik nog kroepoek, saté saus, tahu in kokos saus en tempe goreng maken. Ook twee gerechten waarbij ik niet hoef na te denken. Zoete aardappelen in een krokant jasje frituren is een simpel ogend recept en ga ik voor het eerst maken.

Als er dan nog ruimte is dan heb ik als toetje een ijstaart gemaakt ( Zie bovenstaande foto). Ook deze maakte ik voor het eerst en staat in de Dirk recepten boekje van deze maand. Super simpel om te maken en zal vast heel lekker gaan smaken.

Deze ijstaart staat al te pronken in de vriezer. Dat is het voordeel van een ijstaart dat kan je ruim van te voren al maken.

Voor mij geen kerststress.

Stress dat heb ik niet. Juist doordat ik voor gerechten kies die mij makkelijk af gaan is het zo gemaakt. De nieuwe gerechten zijn zodanig simpel dat ik me daar geen zorgen over maak. En hé mochten de nieuwe gerechten toch niet smaken dan heb ik nog genoeg van mijn vertrouwde gerechten waarvan ik zeker weet dat ze in de smaak zullen vallen.

Terwijl ik dit zo schrijf denk ik dat ik deze gerechten ook maar eens ga maken voor op mijn blog. Zal jij dat willen?

De perfecte Indische voorgerechten voor bij deze kerstmenu zijn Soto soep ( kippensoep) & sajoer lodeh (groentensoep)

Wat staat er op het kerstmenu?

Dit is de menu kaart voor tweede kerstdag. Eerste kerstdag eten we bij mijn schoonfamilie en wat daar op het menu staat moet ik nog maar afwachten. Vast heel erg lekker.

Tot nu toe vind ik de Arubaans/ Antilliaanse keuken een erg lekkere keuken. Een keuken die hier in Nederland niet heel erg bekend is maar meer dan de moeite waard is.

Wat staat er bij jou op het kerstmenu? Ben je iemand die uitpakt en vooral nieuwe gerechten probeert of net als ik meer van het vertrouwde? Hoe ga jij de kerstdagen vieren?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest,Facebook,Instagram,Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This