Het is niet wanneer ik in februari weer een jaartje ouder wordt. Het is wanneer mijn kinderen weer jarig worden.  Mijn oudste die in juni al weer 12 wordt en in september naar het middelbare school gaat, besef ik het des te meer. Dan besef ik dat zij groter worden en ik ouder. Dan denk ik wel eens na over hoe nu verder. Wat wil ik en waar wil ik naar toe werken.

Nooit heb ik me zo druk gemaakt om mijn toekomst. Maar nu ik nog net geen 40 ben vraag ik me wel steeds meer bepaalde dingen af. Waar zie ik mezelf over 10  of 20 jaar. Als voornamelijk thuis blijf mama vraag ik me steeds meer af..

Wat wil ik?

Mijn oudste wilt gaan studeren in Delft. En dan denk ik dat duurt gelukkig nog wel even. Maar dat dacht ik ook over 12 jaar worden. En 18 komt sneller dan 12. Dan is er eentje minder in huis. Mijn middelste zegt bij zijn vader te willen gaan wonen. Dat zijn er twee minder in huis. (Of dit gaat gebeuren valt sterkt te betwijfelen) Maar stel je voor dat het allebei wel gaat gebeuren. Dan heb ik er nog maar één in huis. Het zou dus zomaar kunnen dat ik over een jaar of 6 er nog maar 1 in huis hebt. De jongens komen dan zo nu en dan aanwaaien. Best een raar idee.

Lees ook eens: Help mijn zoon gaat naar de middelbare school.

En ook al klinkt 6 jaar nog ver weg, Mijn ervaring is dat het minder ver weg is dan ik nu (wil) denken.

En daarbij rijst mij de vraag. Wat dan verder. Wat wil ik? Waar wil ik wonen? Wat voor werk wil ik dan doen? Hoe wil ik dat mijn leven er in grote lijnen uit ziet.

En terwijl ik mijzelf die vragen stel weet ik 2 dingen zeker. Ik wil niet meer wonen waar ik nu woon. Sterker nog ik denk niet eens meer dat ik in Nederland dan nog wil wonen. En wat werk betreft. Ik ga doen wat ik al jaren geleden had moeten doen.

Lees ook eens: Een trip down memory lane.

Is het raar dat ik als bijna 40-er nu pas zeker weet wat ik voor werk wil gaan doen?

Als kind wilde ik mode ontwerpster worden. Totdat ik aan de opleiding begon. Al snel kwam ik er achter dat ik dat wereldje niet leuk vond. Ik wilde best ontwerpen, maar het maken en alles wat daarbij kwam kijken vond ik toch minder leuk. Na drie verschillende scholen kwam ik toch weer terug bij de modevakschool. Dit keer ging ik de styling kant op. Meer mijn ding. Maar de twijfel was er nog steeds. Had ik toen de juiste begeleiding gehad dan had ik toch voor iets heel anders gekozen.

Eigenlijk is het niet zo gek veel anders. Het is nog steeds ontwerpen. Ik wil namelijk grafisch ontwerpster worden. Veel van mijn kennis die ik tijdens de modevakschool heb opgedaan kan ik gebruiken als grafisch ontwerper. En dit past zo veel meer bij mij. Over twee jaar gaat mijn dochter naar de kleuterschool en dan ga ik er even een jaar full time tegen aan. Terug de schoolbanken in. Dat moet toch mogelijk zijn. En vooral haalbaar zijn. Ja dat wil ik.

En als dan 40+er weer terug de schoolbanken in. Het kan mij niet schelen wat anderen van mijn gaan vinden. Ze mogen me oud noemen en vinden. Maar het gaat om mijn leven. Het gaat om wat ik wil. Al jaren staat mijn leven in het teken van anderen. En dat doe ik met liefde. Maar ooit gaan ook zij verder. En ik dan? Wat moet ik dan? Wat wil ik? Telt dat ook nog mee?

En dan is er nog de vraag waar wil ik wonen?

Ik wil niet langer in de flat blijven wonen waar ik nu in woon. Ik wil een eengezinswoning. Een 5 liefst 6 kamer woning. Voor al mijn kinderen een eigen kamer en nog een extra studeerkamer of chill kamer. Maar als ik daar aan denk dan denk ik al weer aan de mogelijkheid dat de jongens al over 6 jaar uit huis zijn. Dan zitten we met een groot huis, zonder dagelijks alle kinderen. Is dit dan wel noodzaak?

En weer gaat dat radartje in mijn hoofd.

Wat als we het grotere huis hebben. Hier in de omgeving kunnen wij ons dat nu niet veroorloven. Amsterdam en omgeving behoort tot de duurste gemeentes. Maar waar dan wel wonen in Nederland. En daar zit nu net de knelpunt. Ja waar gaan we dan wonen? Het liefst blijf ik wonen waar ik woon. Onder de vleugels van Amsterdam en Schiphol. Alles dicht bij, en toch genoeg ruimte voor de kinderen om lekker buiten te kunnen spelen.

Maar voor nu is het hier geen optie om groter te gaan wonen als we het financieel gaan bekijken. Moet ik dan maar blijven zitten waar ik zit? De plek waar de kinderen zich thuis voelen. Een plek met zo veel voordelen voor kinderen, pubers en volwassenen. Of toch verder weg gaan wonen?

Met verder weg bedoel ik niet 10 of 20 km verder op. Ik denk dan meer aan het zuiden van het land. Het noorden is niet zo mijn ding. En omdat ik zelf uit het zuiden des lands kom is dit voor mij het meest logische. Maar maak ik daar het rest van het gezin blij mee? Ik betwijfel het.

Dus dan is het voor nu maar blijven zitten waar we zitten. Het beste maken van de beperkte ruimte die we nu hebben. Hier blijven totdat andere dingen zwaarder gaan wegen.

Wil ik hier wel blijven wonen?

En dan heb ik het niet over in deze gemeente want dat legde ik net al uit. Ik heb het er mee over dat ik vanaf dat ik me kan heugen altijd al droom van wonen in een ander land. Met mijn voeten in het zand en altijd mooi weer. Nooit meer een winterjas aan. Ja, dat wil ik.

Toen ik klein was, zag ik Amerika als het beloofde land. Nu ik ouder en wijzer ben weet ik zeker dat ik daar echt niet wil wonen. Maar waar dan wel. Ik heb de laatste 20 jaar al een aantrekkingskracht op Australië.  En tot twee keer toe had ik er al bijna gewoond. Maar dat is goed voor een ander verhaal. 

Op de een of andere manier lukt het steeds niet om te eindigen in Australië. Ik ben dan ook wel weer zo, dat ik denk het mag niet zo zijn met een rede. Een rede die ik waarschijnlijk wel nooit zal weten.

En toen kwam ik een Arubaan tegen.

Misschien is dit dan wel de plek waar ik thuis hoor. Hij wilt maar wat graag naar Aruba. En ik zie het wel zitten de parel witte stranden. En het mooie weer. De relax mentaliteit. Ik vind het wel wat. En ook al ben ik er nog nooit geweest. Ik denk wel dat ik me daar kan vermaken. Dat ik daar kan aarden.  Ik heb altijd gezegd dat ik ergens op de aardbol wil wonen waar dit als mijn achtertuin kan functioneren. De parel witte stranden en het mooie weer. Ik teken er voor. Of het Aruba gaat worden. Ik weet het nog niet zeker. Maar het is wel iets wat ik serieus ga overwegen.

Lees ook eens: de landen op mijn bucket lijst.

Wat wil ik? De vraag die ik mezelf stelde. Aruba, Baby beach BMelloW

Want zeg nou zelf dit als dagelijkse kost is toch zo gek nog niet. Aruba. Baby beach

En dan kom ik weer bij de vraag wat wil ik?

Sommige dingen heb ik al heel duidelijk voor mezelf. En andere dingen zullen met de tijd wel duidelijk worden. Het wat wil ik verhaal, zal ooit geheel ingevuld kunnen worden. En als dat zo is dan hoop ik jou mee te kunnen nemen via mijn blog in mijn nieuwe avontuur.

Wat wil ik? Het is niet dat ik niet denk aan mijn gezin. Uiteraard hebben we het er over als gezin. Wat wil een ieder individu in dit gezin. En hoe kunnen we ieder zijn of haar droom/ visie uit laten komen. Het hebben over ik in dit verhaal klinkt misschien egoïstisch. En dat is het misschien ook wel. Maar is dat niet normaal om soms jezelf die vraag te stellen. Jezelf niet te vergeten. Iets wat je als moeder toch al snel doet, jezelf vergeten.

Lees ook eens: Bekentenis van een moeder.

Wat wil ik? Een hersenspinsel over wat ik wil en hoe ik dingen in mijn leven graag zou willen. Wat wil jij graag? Zijn er dingen die jij als persoon graag wilt doen. Dit kan iets voor jou alleen zijn of als gezin. Stel jij jezelf wel eens de vraag wat wil ik?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This