Mijn kinderen zijn bijna jarig. Maar wat staat er op hun wishlist. Of beter gezegd wat krijgen ze van mij. Elk jaar elk kind, wie er ook jarig is. Het is en blijft een uitdaging wat te geven. Ik ben namelijk zo’n moeder die zijn of haar kind niet altijd geeft wat het graag wilt hebben. Ik zoek er altijd een balans in.

Koop jij wat je kind voor zijn of haar verjaardag vraagt? Of koop jij uiteindelijk toch wat jij aan ze wilt geven?

Zo kregen mijn jongens jaren lang LEGO. Leuk maar twee jongens die zins de komst van hun zusje een kamer delen. Is gelijk aan te veel LEGO. De bakken puilen uit. Uiteindelijk wilde ze nog meer LEGO maar kregen ze het niet. En zo kan ik nog veel meer voorbeelden geven.

Het is weer juni en dat betekend dat zowel mijn oudste zoon als mijn dochter volgende week jarig zijn. ( Goed gepland hè. Twee dagen na elkaar jarig.) Met al weken het over niks anders te kunnen hebben dan over hun verjaardag en hun wishlist.

Terwijl de verjaardag van grote broer en kleine zus wordt voorbereid kan mijn jongste zoon niet ophouden over zijn verjaardag. ( in Augustus jarig) Want als de verjaardagen van broer en zus voorbij zijn dan is hij al snel de volgende in het gezin. Voor hem begint het aftellen. Maar vooral het maken van zijn wishlist.

De wishlist van mijn kinderen:

Wat ze wensen is niet perse wat ze krijgen. Maar wat wensen ze eigenlijk? Laat ik beginnen bij de eerste die jarig zal zijn. Mijn dochter…

De wishlist van mijn dochter

Een paar weken geleden liep ik met jaar door de speelgoedwinkel. En vroeg bij een aantal dingen wat ze er van vond. Alles vond ze leuk. Alles wilde ze hebben. Totdat…. “Die”, zei ze. En keek naar de BABY born grote zus pop. Een pop met lang blond haar. Die wilde ze. Ineens duidelijke stem. “LILY- Ro hebben.” ( ze kan haar naam niet goed uitspreken) Vanaf dat moment heeft ze het over nog maar drie dingen.

 • Pony taart ( taart van My Little Pony)
 • Pony hoed ( hoed met MY Little Pony)
 • de verjaardagstaart en die zal ik dit jaar gaan versieren met MY Little Pony accessoires. Een held met fondant ben ik niet. En nu al zeker niet.

  De hoed moet ik ook vast wel in elkaar kunnen knutselen. Ze is ook gek op haar Viana bloemen krans.

  De BABY born Grote Zus kan ik aan jou wel verklappen is inmiddels gekocht.  Samen met nog wat keuken en baby poppen spullen. Want dit heeft ze nog niet genoeg. ( Dus wel) Maar mijn mini keuken prinses en mini moeder speelt hier het liefst mee.

  De wishlist van mijn oudste zoon

  Mijn oudste zoon wenst elk jaar weer het zelfde. LEGO en game spullen.

  LEGO is hij inmiddels een beetje ontgroeit. Maar gamen is zijn favoriete bezigheid. Al heb ik het de afgelopen twee jaar tegen gehouden. Door dat er genoeg spellen en spelcomputers in huis zijn. Uiteindelijk weet ik niks anders voor hem te bedenken. Op school doet hij het prima, dus mama is door al haar excuses heen.

  Wat geef je een jongen die 13 wordt. Zijn interesse is gamen, gamen en heb ik je al verteld, gamen.  O ja films kijken en vooral slap hangen en lullig kijken, niet bewegen. De ware kunst van mijn puber.

  Hij wilt vooral graag de play station 4. Heb ik dit dus al die tijd tegen gehouden. Nu heb ik gezegd als jij genoeg geld bij elkaar krijgt leg ik de rest wel bij. Tja wat is genoeg, daar hebben we het nooit over gehad. En hij heeft er nooit naar gevraagd.

  Maar wat staat er nog meer op zijn wishlist?

  Oke het laatste spel wil ik ook graag hebben. Ik hou van dit soort simpele niet al te moeilijke spellen. En de taart ga ik voor hem maken. Twee jarige betekend wel een eigen taart om uit te blazen.

  Mijn zoon is in de veronderstelling dat hij flink moet sparen voor de play station 4. Hij weet nog niet dat ook deze al klaar staat om uitgepakt te worden. Net als twee van de 3 spellen. Met dank aan een te lieve oma.

  De wishlist van mijn jongste zoon

  Ook al is hij nog niet jarig, moet hij wachten tot augustus. Hij heeft ook zijn wens lijst klaar staan.

  Nadat we de Nintendo Switch en LABO hebben mogen uitproberen zijn zowel mijn jongste zoon als ik een grote fan van deze spelcomputer. En heeft het plaats gemaakt op zijn wishlist.

  Maar er is maar een grote wens die hij al jaren heeft……

  Al heel lang wilt hij net als zijn grote broer een eigen telefoon. Een smartphone uiteraard. Maar ja ik zag en zie het nut er niet zo van in. Zijn school zit recht tegenover mijn huis. Ik kan vanaf mijn slaapkamer raam hem volgen tot aan de schooldeur. Veel weg zonder mij is hij ook niet.

  Moet ik hem dan een telefoon geven? Of zal ik voor Sim Only abonnement gaan voor hem? Mijn telefoon kan ik binnenkort inruilen voor een nieuwe. Met een Sim Only abonnement kan hij er nog even mee voort. Een samsung S7 voor een kind dat tien zal worden. Te overdreven? Maar ja het is een Sim Only en met een oude telefoon.

  Eerlijk gezegd weet ik het nog niet. Maar gelukkig kan ik er bij mijn jongste zoon nog even over na denken. Ik heb nog zeker twee maanden bedenk tijd. Maar een Sim Only met mijn oude telefoon klinkt zo gek nog niet. En daarmee zou ik wel een van zijn grootste wensen in vervulling laten gaan.

  Dit was de wishlist van mijn kinderen voor hun verjaardag. Geef jij je kind(eren) altijd wat ze op hun wishlist hebben staan? Of koop jij wat jij wilt? En wanneer vind jij dat een kind een mobiele telefoon verdiend? 

  De foto is afkomstig van Pixabay

  Melanie mijn naam. BMelloW.nl

  Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

   

Pin It on Pinterest

Share This