Op 6 mei is het World Kids Colouring Day. En dit jaar vieren we het tienjarig jubileum. De wereldwijde actiedag is bedoeld om kinderen, ouders en opvoeders te inspireren om samen creatief te zijn en te tekenen. Het mooie is…. je kan er ook nog een goed doel mee steunen en prijzen winnen. Hoe fantastisch is dat. Dus doe mee aan deze super leuke dag.

Het doel van World Kids Colouring Day:

Het doel is om de interesse van kinderen en ouders op te wekken om meer creatief te zijn met potloden, penselen en papier. Tekenen en schilderen heeft namelijk veel voordelen voor de ontwikkeling van specifieke waardigheden die het leven van kinderen zullen verrijken. Vooral in het tijdperk van digitalisering is het belangrijk om analoge technieken zoals tekenen en schilderen niet uit het oog te verliezen.

Wanneer kinderen een pen, potlood, viltstift of penseel pakken, versterken ze onbewust hun fijne motoriek, cognitieve vaardigheden, creativiteit, communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. Tegelijkertijd biedt creatief zijn ontspanning door concentratie op het eigen beeld en de zelf bepaalde omgang met kleuren, vormen en motieven.

Het goede doel:

Creativiteit helpt kinderen de wereld te begrijpen én te veranderen. Daarom roept Staedtler al sinds 2008 kinderen over de hele wereld op om tekeningen te maken voor het goede doel. Voor elke ontvangen tekening ondersteunt Staedtler dit jaar de hulporganisatie Plan International met 1 euro. Zo helpen ze de kinderhulporganisatie om in het Zuidoost-Afrikaanse land Malawi de omstandigheden op basisscholen te verbeteren. In totaal stellen ze maximaal 50.000 euro beschikbaar voor het goede doel.  Al die betrokkenheid moet natuurlijk worden beloond. Zoals elk jaar zijn er daarom ook in 2018 voor de meest creatieve inzendingen leuke prijzen te winnen. Dus pak gauw je potloden of stiften en ga aan de slag! Dit jaar is het thema Typisch. Ben benieuwd wat voor mooi creaties er uit voor komen.

Ik zal het even stap voor stap uitleggen:

  1. maak een mooie tekening met als thema ‘Typisch’ (bijvoorbeeld een typisch dier)
  2. stuur het in naar de website van Staedtleren scrol door naar beneden.
  3. €1,- wordt gedoneerd nadat jouw mooie tekening hebt opgestuurd.
  4. Staedtler beloont de meest creatieve inzendingen met mooie prijzen.

World Kids Colouring Day Periode van deelname: 09-04-2018 – 30-06-2018

Tekenen, kleuren en schilderen doe jij het regelmatig? En je kinderen? Ik hou ervan. Met grote regelmaat zit ik aan tafel te kleuren of te tekenen met mijn kinderen. Vooral met mijn dochter, zij is er net als haar moeder gek op. Met haar zit ik bijna dagelijks wel even te tekenen of kleuren. Tekenen, kleuren en schilderen kan erg ontspannend werken. En in een tijd waar we al zoveel moeten kan ik er heel erg van genieten. Vooral als de tafel vol zit met kinderen en overal tekenspullen liggen.

Het maakt niet uit of je een grote teken wonder bent. Gewoon doen. Als je niet weet wat je moet tekenen, kijk even bij mijn tekenopdrachten voor leuke ideeën. Struin het internet af naar leuke tekeningen. Denk aan een bepaalde periode van het jaar. Zoals nu de lente. Waar denk je aan als je denkt aan de lente. teken, schilder of kleur. Stimuleer de creativiteit. Vergeet niet dat het thema van dit jaar Typisch is. Met dit in je achterhoofd kan je vast wel iets bedenken om te maken.

Staedtler

Ik heb het steeds over Staedtler maar ken jij het merk al? Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet zo heel lang bekend mee ben. Eigenlijk pas sinds ik ben gestart met een bullet journal. Ik zocht goeie fineliners die watervast waren. En kwam toen uit bij Staedtler. Elke dag gebruik ik deze fineliners. Voor in mijn bujo (bullet journal) of om tekeningen mee te maken.

Na wat rondsnuffelen op de site van Staedtler kwam ik tot de conclusie dat ik het merk wel kan van andere dingen. Maar er nooit echt bij stil hebt gestaan. Sterker nog ik heb nog een aantal dingen ervan in huis. (Erg hè) Met zoveel knutsel en teken spullen weet ik soms zelf niet eens meer wat ik heb. 

Maar wat is Staedtler?

Staedtler, één van de oudste industriële ondernemingen uit Nürnberg, Duitsland. Het maakt gebruik van de lange traditie van de familie van potloodmakers. De ervaring en de belangrijke voorsprong in het zoeken en ontwikkelen van vernieuwende producten maakt het de hoogst mogelijke merkkwaliteit.

Staedtler heeft veel verschillende producten voor tekenen, schilderen en knutselen.

World Kids Colouring Day Kleurtjes van Staedtler

De kleurtjes:

Toen ik de (zie bovenstaande foto) kleurtjes van Staedtler kreeg toegestuurd kon ik dan ook niet wachten om ze uit te proberen.  En wauw wat een mooi pakket heb ik gekregen. Vol goeie moed gingen zowel ik als de kinderen er mee aan de slag. En wat ben ik blij verrast met deze kleurtjes. Het kleuren werd een echt feestje. Goeie kleurpotloden maken zo veel verschil. Hoe mooier en intenser de kleuren afgeven des te mooier wordt je tekening.

Omdat tekenen mij op het moment niet zo goed afgaat besloot ik om een van mijn kleurboeken erbij te pakken. Niet te dunne lijntjes, dat werkt voor nu ook niet. Best frustrerend maar ik wilde deze kleuren zo graag testen. Uiteindelijk heb ik een tekening gevonden. De kleurtjes konden getest worden. Mijn oudste zoon volgde al snel. ( zie onderstaande foto voor het resultaat)

Wat mij direct opviel aan de kleurpotloden is dat ze erg lekker in de hand liggen. Ze zijn in een driehoek gemaakt met een laagje er om heen. Hierdoor zijn ze minder breekbaar (erg handig met kinderen) maar liggen ze ook erg lekker in de hand. Maar de kleuren die zijn zo mooi. Heel intens. Wel merkte ik dat de kleuren het niet op elk papier even goed deden of tot uiting kwamen. Maar dat is met alle kleurtjes. Goed papier is net zo belangrijk als goede kleurtjes.

De kleurpotloden die ik gebruikte zijn:

World Kids Colouring Day door Staedtler. KLeurplaten gekleurt met de potloden van Staedtler

De viltstiften:

Mijn dochter pakte direct de viltstiften. De kleuren zijn mooi en de punten zijn stevig. Ik probeerde er wat mee uit. Lijntjes, letters en dat soort dingen. Erg fijn om mee te werken. En perfect voor jongere kinderen zoals mijn dochter. De kleuren zijn mooi en liggen goed in de hand. Bovendien en niet onbelangrijk. De kleuren zijn uit de meeste stoffen, uit wasbaar.

De viltstiften die ik gebruikte zijn:

De aquarel potloden

Omdat ik geen goed papier in huis heb kan ik deze nog niet testen. Maar van de week ga ik ook hier even voor zitten. De kinderen mogen aan mijn andere aquarel potloden niet komen. Maar omdat deze 3 in 1 Buddy potloden wat steviger zijn durf ik het wel aan. Zo leuk dat ik mijn kinderen de techniek van aquarellen kan gaan leren. Ben benieuwd wat ze ervan gaan vinden. Deze potloden zijn trouwens ook meteen als kleurpotlood en waskrijt te gebruiken.

De aquarel potloden buddy die ik gebruikte zijn:

Nu je een beetje weet wat Staedtler is en wat de World Kids Colouring Day inhoudt hoop ik je te hebben geïnspireerd om met je kinderen aan de slag te gaan. Dus pak je tekenspullen, ga tekenen, stuur je creatie op, steun het goede doel en wie weet win je nog een van de te gekke prijzen.

 Deze blog post is tot stand gekomen door een samenwerking met Staedtler. 

Teken, schilder of kleur jij wel eens samen met je kind(eren)? Ga je mee doen aan deze te leuke actie? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

World Kids Colouring Day 6 mei

Pin It on Pinterest

Share This